15 març 2023

Young Americans!

El dècim aniversari de l’Americana Film Festival ha tornat a ser un èxit aquest any 2023, i no només amb la seva habitual programació sinó també amb l’apartat de Young Americans. Projeccions que s’organitzen des de fa varies edicions on l’objectiu és apropar el cinema independent als joves i fer-los reflexionar sobre el contingut audiovisual que consumeixen.

Més de 2000 alumnes d’instituts catalans han gaudit de pel·lícules de l’Americana per tal de reflexionar sobre la identitat de gènere, la sexualitat, la intel•ligència artificial i la guerra. El seu punt de vista és enriquidor i sense prejudicis, i ens omple d’orgull apropar aquestes cintes a un públic que les rep amb ulls tan oberts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Young Americans son una sèrie sessions matinals destinades a estudiants d’ESO i batxillerat que s’han dut a terme tant de manera presencial als Cinemes Girona de Barcelona com a les pròpies instal·lacions dels instituts. En primer lloc es lliuren unes fitxes didàctiques relacionades amb el contingut de la projecció i amb aspectes artístics o audiovisuals. Aquestes permeten treballar a l’institut prèviament al visionat i donar peu a la reflexió.

Les projeccions que es realitzen al cinema han anat precedides d’una petita presentació de l’activitat i, després d’aquesta es realitzarà un debat dinamitzat per un professional del tema central. Com a proposta, s’anima a que a les sessions online es formin grups d’alumnes i es recullin les seves conclusions en format vídeo d’uns tres minuts de durada.

Des d’Acció Cinema no perdem de vista el recolzament cap als joves i les noves generacions per a seguir apostant per a crear una mirada crítica en vers el món de la mà del cinema. Properament seguiran altres festivals com el D’A Film Festival o el Moritz Feed Dog amb les seves activitats corresponentsadressades a joves.