05 abr. 2024

Young Americans, sessions Acció>Cinema per a joves

NOTÍCIES > 05.04.2024

Young Americans
sessions Acció>Cinema per a joves

En el marc d’Acció>Cinema, l’Americana Film Fest ha organitzat diverses sessions matinals destinades a l’alumnat d’ESO i Batxillerat en la programació Young Americans.

Aquesta programació, es porta a terme en sessions presencials als Cinemes Girona i també als mateixos centres educatius d’arreu del territori català. 

Les projeccions de les pel·lícules estan precedides per una introducció i context al film i posteriorment s’analitzen les qüestions cinematogràfiques i també, s’analitzen les temàtiques tractades que poden estar relacionades amb: temes de caràcter social, mediambiental, bioètic, etc. i que tenen per objectiu la construcció d’una ciutadania crítica, participativa i responsable en el món actual.

A les sessions presencials es van projectar:

All that Breathes, de Shaunak Sen (2022), el 27 i 28 de febrer
Blood Brother, de Steve Hoover (2013), 29 de febrer i 1 de març
Los rayos gamma, Henry Bernadet (2023), 5 i 6 de març

Amb aquests films es van tractar qüestions com el medi ambient, el voluntariat, la descoberta d’objectius vitals, la immigració i la igualtat d’oportunitats, entre d’altres. Els diàlegs van estar acompanyats per l’ONG Sonrisas de Bombay.

Els mateixos films d’han projectat també a diversos centres educatius de Catalunya, amb un total de 36 sessions i més de 1995 alumnes de: Catalunya central, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Alt Pirineu i Aran, Girona, Baix Llobregat, Barcelonès, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.