07.03.2022

Suma valors amb els curts, a CurtÀneu

AGENDA > 07.03.2022

Suma valors amb els curts, a CurtÀneu

Davant l’emergència climàtica, CurtÀneu proposa una sèrie de curtmetratges que tenen com a objectiu sensibilitzar i conscienciar el públic més jove. A través de l’audiovisual i una selecció de curts amb temàtiques sensibilitzadores es pretén promoure la conscienciació que els porti a una acció pel canvi. Les sessions es duran a terme a diferents centres educatius del Pallars Subirà, entre l’alumnat de totes les edats i nivells. Les projeccions consisteixen en un treball prèvi a l’aula que permet a l’infant reflexionar vers el seu entorn. Cada activitat doncs, disposarà d’una breu presentació, de la projecció i d’una dinàmica posterior.

Les sessions es duran a terme durant una setmana, del dilluns 7 de març fins el divendres 11 de març en horari escolar a 9 centres educatius diferents: l’Escola La Closa i l’institut Morelló d’Esterri d’Àneu, l’Escola Llavorsí, L’Escola d’Alins, l’Escola de Tirvia, l’Escola els Minairons de la Ribera de Cardós, l’Escola Àngel Serafí Casanoves de Sort, l’Escola de Rialp i l’Institut Hug Roger III de Sort. 

Les sessions de curtmetratges s’han organitzat pels següents cicles:

  • Educació infantil: L’activitat prèvia que es planteja és, una setmana abans, plantejar que l’alumnat individualment faci un dibuix relacionat amb la natura (un arbre, una flor, un núvol…) El dia de la projecció seran exposats i es podran relacionar els elements dibuixats. Els curtmetratges de la sessió seran: Vögel und Biennen de Lena von Döhren, Hopper’s Day de Jingqi Zhang, Ginkgo de l’École Georges Méliès, Verge de Chu Ching-Tien i Glacé a l’eau de Mathieu Barbe.

 

  • Cicle mitjà i superior: Es proposa que una setmana abans el professorat planteji la següent qüestió: “Què et preocupa del canvi climàtic?” L’alumnat pot portar escrites aquestes inquietuds que ens serviran per encetar el debat posterior a les projeccions. Els curts que es visualitzaran seràn: Eden de Rodrigo Canet i Eva Urbano, Soy Ramon de Pilar Aldirico, Hybrids de Florian Brauch, Out of plastic de Line Hadsbjerg i Wrapped de Sigrid.

 

  • Eduació secundària i batxillerat: El cap de setmana abans de la projecció es proposa fer un exercici per treballar el concepte de sobirania alimentària. “Què mengem?”, “D’on ens arriba?” Es projectaran: 7,83Hz de Theo Putzu, Sad beauty d’Arjan Brentjes, Whatever tree d’Isaac King, Hybrids de Florian Brauch i Out of plastic de Line Hadsbjerg. 

Aquesta relació d’activitats, sumen valors als mateixos curtmetratges i ens permetran dinamitzar amb més facilitat les intervencions del debat posterior.