06 abr. 2022

‘Suma valors amb curts’, tot un èxit del CurtÀneu

NOTÍCIES > 06.04.2022

Suma valors amb curts‘, tot un èxit del CurtÀneu

CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, va participar a la iniciativa Acció>Cinema amb la programació de diferents projeccions realitzades a totes les escoles i instituts del Pallars Sobirà.

Així, entre el set i l’onze de març, un total de 250 alumnes, de 7 escoles i 2 instituts, dels cicles d’infantil, primària, ESO i Batxillerat, de poblacions com Sort, Llavorsí, Alins, Rialp, Tirvia, Ribera de Cordès i Esterri d’Àneu, han gaudit de la proposta on s’han projectat curtmetratges de temàtiques diverses depenent de l’edat de l’alumnat.  

Les intencions de Curt Àneu, quedaven ben clares des del seu plantejament inicial, “a través del cinema pretenem promoure la conscienciació que ens porti a una veritable acció pel canvi”, compartint objectius amb Acció>Cinema. Amb aquest objectiu es van portar a terme dotze sessions on es van projectar curtmetratges amb diferents temàtiques de sensibilització com, la biodiversitat, la pèrdua d’hàbitats, els residus o l’aigua com un bé escàs. A les aules es va plantejar una activitat prèvia, per començar a reflexionar vers l’entorn i després de les projeccions dels curtmetratges es va generar un debat sobre el tema. 

Una experiència, que tant l’alumnat com el professorat han valorat molt positivament com es pot veure al següent vídeo, on es valoren les projeccions. 

“És bo que reflexionem, els ha remogut emocions i quan això passa és més fàcil que ho recordin i que es produeixi un canvi”, diu una de les professores. “Els ajuda a veure una visió de futur, com serà l’entorn d’aquí a uns anys”, diu una altra. La mirada dels més petits és molt importat, és la força per promoure el canvi i que participin d’una manera més activa a cuidar del seu entorn.

A més de l’Associació Cineasta CurtÀneu, han participat en aquesta proposta el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Sobirà.