28.02.2022

Sessions escolars a l’Animac

AGENDA > 28.02.2022

Sessions escolars a l’Animac

Les sessions escolars que ha dissenyat l’Animac per Acció>Cinema tenen com a objectiu obrir el festival als centres escolars i promoure el visionat de curts seleccionats per a cada cicle, fomentant l’educació a la cultura.

La programació de les sessions escolars estan orientades en clau cinematogràfica i artística i presenten un contingut social, educatiu i actual de perspectiva de gènere. Es treballeran temes com el dret a un medi ambient saludable, la discriminació i la cooperació. Cada sessió escolar comptarà amb una presentació prèvia que durà a terme una actriu a mode d’introducció que anticiparà els continguts de les pel·lícules i afavorirà la interpretació dels films. 

Les sessions escolars són funcions dirigides al públic escolar dels centres educatius de la ciutat de Lleida i entorn. A partir del 28 de febrer, i fins el 4 de març, l’alumnat lleidatà gaudirà de tres sessions diferents al Teatre de la Llotja de Lleida, on visualitzarà diversos curtmetratges. Cada sessió estarà formada per 8 curtmetratges diferents, excepte la tercera, que comptarà amb 6. A continuació, us detallem informació de cada una de les sessions:

Sessió 1: Històries extraordinàries

A la primera sessió s’explicaran curts amb històries d’amistat amb la discriminació, la cooperació i l’ecologia en el punt de mira. Els animals són els protagonistes i ens mostren la importància de l’amistat, la diversitat, el respecte i la llibertat amb humor i enginy. Els curts seran els següents: Damn It! d’Elena Walf, Un caillou dans la chaussure d’Eric Montchaud, HOKKYOKU-GUMA SUGGOKU HIMA de Koji Yamamura, Saka Sy Vorona de Franka Sachse, Hopper’s day de Jingqi Zhang, Sounds between the crowns de Filip DIVIAK, Anton de YenJui Lu i L’extraordinària història de la Bruna de Marc Riba i Anna Solanas. Serà una sessió dirigida als alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial. 

Sessió 2: Imaginació al poder!

En aquesta segona sessió, es narraran els reptes del nostre entorn vistos des de la més absoluta imaginació i diversitat artística. Un programa per gaudir i reflexionar, dirigit als alumnes de Cicle Mitjà i Superior. Es visualitzaran els curts següents: Guard of honour d’Edmunds Jansons, 掘 (Dig) de Xu Ran, The burning life of Barney de l’Ecole ARTFX juntament amb 8 cineastes/as, Green (orangután selva quemada) de l’Ecole ARTFX juntament amb 5 cineastes/as, Kayak de l’Ecole des Nouvelles Images, Footsteps on the Wind (Clima) de Maya Sanbar, Gustavo Leal, Faga Melo, Bulit escucha a la naturaleza de Mikel Urmeneta i Juanjo Elordi i Précieux de Paul Mas. 

Sessió 3: Històries del multivers

A la tercera i última sessió, dirigida als alumnes del Cicle de Secundària, viatjarem per universos paral·lels on hi ha plecs temporals, edificis amb vida pròpia i curioses tecnologies. Artistes de tot el món ens envien la força de la seva imaginació. Veurem curts com: Tales from the multiverse de Magnus MØLLER, Mette TANGE i Peter SMITH, Screen time de Dan Wenger, Benztown de Gottfried Mentor, Night of the living dread de Rebecca Havers, RUBIKOVA KOSTKA (Rubic’s cube) de Jan Prihoda i Hizukuri de Naoki Matsuura. 

Resum

Sessió 1: 28 de febrer, 1, 2 i 3 de març a les 09:30h a la Sala 1 del Teatre de la Llotja de Lleida

Sessió 2: 28 de febrer, 1, 2 i 3 de març a les 11:30h a la Sala 1 del Teatre de la Llotja de Lleida

Sessió 3: 4 de març a les 9:30h i a les 11:30h a la Sala 1 del Teatre de la Llotja de Lleida