02.12.2021

“Projecte Educatiu Mira’m” al Festival REC

AGENDA > 02.12.2021

Projecte Educatiu Mira’m al Festival REC

Una de les iniciatives que té més incidencia en el teixit de la ciutat és el Projecte Educatiu Mira’m, organitzat per el Festival REC, que al mateix temps l’organitza l’entitat PLAY Acció Cultural. El projecte té una incidència en estudiants d’instituts, centrades en afavorir la creació de nous públics i en la discussió de diverses temàtiques d’interès, que no hi podia faltar a Acció>Cinema. La participació en el projecte ha permès consolidar l’activitat i a la vegada donar-li un nou impuls.

Aquest any, inicien el projecte amb dues sessions, durant aquest mes de desembre, coincidint amb les dates de la 21ª edició del Festival REC. Després de cada sessió, els alumnes tenen l’oportunitat de conversar amb membres de l’equip de la pel·lícula en un debat dinamitzat.

En la primera sessió es projectarà el film Mediterráneo, de Marcel Barrena, el dia 2 de desembre, al Teatre Metropol. El drama de les immigracions al Mediterrani és un tema que va molt més enllà de jugar-se la vida en una pastera. El film tracta temes com la desesperança, la superació, la lluita, les desigualtats, la política i les injustícies. Tot plegat, temes d’una transcendència indiscutible durant l’etapa de la joventut. A posteriori es farà un col·loqui del film amb la presència del director i els i les estudiants. 

Els recolzaments principals per aquest projecte són el Consell Comarcal del Tarragonès, que fa d’enllaç amb els IES de la comarca, així com els proporciona els transport per aquells que no venen des del centre de la ciutat. També comptem amb la col•laboració de CaixaForum Tarragona, que posaria a disposició els espais i la seva infraestructura per a la realització de l’activitat.

La segona sessió del projecte es farà el dia 3 de desembre a l’Auditori de l’Antiga Audiència amb la projecció de Fósforos mojados de Sebastián Duque, una producció colombiana que ens parla sobre la lluita d’un grup de joves per mantenir la seva identitat davant una societat

homogeneïtzada amb un estil que mescla gèneres com el punk, la salsa o el reggaeton. Les temàtiques de la pel·lícula giren a l’entorn de la cerca de la pròpia identitat, la joventut, les il·lusions juvenils i les expectatives de futur en xoc amb la societat.  El sentiment de pertinença a un grup per afrontar els reptes d’una societat que no els representa és un argument més que idoni per tractar amb el joves del nostre entorn. Posteriorment es generarà un debat moderat per una persona experta en temàtiques de juventut. 

L’objectiu de la sessió, consensuat amb les treballadores de la Biblioteca Municipal Pepita ferrer, és multidireccional, abastant el factor social, en donar a conèixer als joves les possibilitats d’un oci diferent més enllà de la quotidianitat del barri; el factor cultural, al oferir-los un tipus de cinema al qual estan poc avesats; i el factor de creixement personal, al ampliar les seves mirades vers les possibilitats que ofereix sortir de l’àmbit residencial habitual i de confort.

Mediterráneo

Marcel Barrena

Dijous 2 de desembre, 10h

Teatro Metropol

Informació

 

Fósforos Mojados

Sebastián Duque

Divendres 3 de desembre, 20h

Auditòri de l’Antiga Audiència

Entrades