05.03.2022

Petit Animac, a l’Animac: un programa per als que imaginen.

AGENDA > 05.03.2022

Petit Animac, a l’Animac: un programa per als que imaginen 

Petit Animac és la secció que dedica l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, per els infants més petits de la casa. Una secció transversal per gaudir en família, amb propostes d’animació farcides amb els valors amb els quals s’identifica Acció>Cinema. Els drets humans, la sostenibilitat o el respecte entre iguals són algunes de les temàtiques que es tractaran en aquestes sessions, adaptada a tots els públics.  

La secció familiar es planteja per a 3 franges d’edat i té com a objectiu mostrar films d’animació que entretinguin a les famílies i afavoreixin l’esperit crític i la cultura audiovisual entre el públic més menut. Així doncs, aquest any, Petit Animac es repartirà en amb un total de 10 sessions distribuides en dos dies diferents. Les pel·lícules representades seran les següents:

Petit Animac 1 Short & Sweet (tots els públics / infantil +0). Viatges imaginaris d’artistes de tot el món en les animacions més curtes i dolces de la Mostra: Maman pleut des cordes, Hugo De Faucompret; Papa Is Big, I Am Small, Anya Ru i Masha Rumyantseva; Torokerumono, Takahiro Nishizawa; Che meraviglia, Alessandra Atzori i Milena Tipaldo; Bolets cèpes, Léa Fabreguettes; Where Do They Come From? (And Where Do They Go?), Christen Bach; Konigiri-Kun Ensoukai (Konigiri-Kun Concert), Mari Miyazawa; Katu Katu, Giedrė Narušytė Boots; Blip, Hanquig Sun;  Das Lied auf meiner Schmusedecke (The Patchwork Song), Angela Steffen.

Petit Animac 2 Néixer, créixer i imaginar (tots els públics / infantil +3). Històries familiars on la imaginació dels infants és protagonista i també divertides històries d’animals que resolen situacions i aventures gràcies a un enginy extraordinari. Una sessió amb curts de tot el món per gaudir tant petits com grans: Nacer, Roberto Valle; Ich habe keine Angst! (I’m not Afraid!), Marita Mayer; Kā Lupatiņi ceļoja (How Shammies Travelled), Edmunds Jansons; Mi abuela Matilde, Miguel Anaya Borja; L’extraordinària història de la Bruna, Marc Riba i Anna Solanas; Superworm, Jac Hamman i Sarah Scrimgeour.

Petit Animac 3 Quina animalada! (tots els públics / infantil +6). Un grapat de curts on els animals són protagonistes amb històries tendres, divertides i sempre imaginatives, que inclouen la nova i divertidísima entrega de Panique au Village. Del 3D al stop motion, descobrim totes les tècniques i estils de curts d’arreu del món: Damn It!, Elena Walf; Kiko et les animaux, Yawen Zheng; Al Tabbab, Khalifa Al-Mana; V lese (In the Woods), Ivana Ceskova; 6 pattes sous terre, Nicolas Bianco-Levrin; Kuku (Cuckoo), Daniela Hýbnerová; Nuisibles, Juliette Laboria;  Hokkyoku-Guma Suggoku Hima (Polar Bear Bears Boredom), Koji Yamamura; Panique au village: Les Grandes Vacances, Vincent Patar i Stéphane Aubier.

Petit Animac 4 Noves amistats, un tobogan gegant i una nena molt testaruda (tots els públics / infantil +6). Un grapat de curts divertits protagonitzats per infants, robots i d’altres protagonistes amb molta personalitat: Elevator Alone, Anastasia Papadopoulou; Black Slide, Uri Lotan; A menina parada, Joana Toste; La primavera siempre vuelve, Alicia Núñez Puerto; Děti ze Všehovíc: Jak ho našli (Children of Gainmore: How They Found It), Petr Mischinger; Moules-Frites, Nicolas Hu.

Petit Animac 5 Valentina de Chelo Loureiro (tots els públics / infantil +6). La Valentina somnia amb ser trapezista i creu que per ser Down no podrà aconseguir-ho, però la seva àvia, companya de jocs, aprenentatges i cançons, li assegura que si les erugues es poden convertir en papallones, res no és impossible. Mai no hem de perdre la il·lusió ni les ganes d’aprendre, les mateixes que posa ella, tot i la seva edat, en el seu afany de convertir-se en directora d’orquestra. La sessió comptarà amb la presència de la directora del llargmetratge Chelo Loureiro.

Resum:

Sessió 1: Dissabte 5 de març a les 10:30h a la Llotja amb la secció: PETIT ANIMAC 3: Quina animalada!

Sessió 2: Dissabte 5 de març a les 11:30h al CaixaForum amb PETIT ANIMAC 1 Short & Sweet + Maman pleut des cordes. 

Sessió 3: Dissabte 5 de març a les 12:00h a l’Open Screen (Espai Animacrea – Llotja) amb la secció PETIT ANIMAC 1 Short & Sweet.

Sessió 4: Dissabte 5 de març a les 12:30h a la Llotja amb la secció PETIT ANIMAC 2 Néixer, créixer i imaginar.

Sessió 5: Dissabte 5 de març a les 17:00h a l’Open Screen (Espai Animacrea – Llotja) amb la secció PETIT ANIMAC 1 Short & Sweet.

Sessió 6: Diumenge 6 de març a les 10:30h a la Llotja amb la secció PETIT ANIMAC 4 Noves amistats, un tobogan gegant i una nena molt testaruda.

Sessió 7: Diumenge 6 de març a les 11:30h al CaixaForum amb la secció PETIT ANIMAC 3 Quina animalada!

Sessió 8: Diumenge 6 de març a les 12:00h a l’Open Screen (Espai Animacrea – Llotja) amb la secció PETIT ANIMAC 1 Short & Sweet

Sessió 9: Diumenge 6 de març a les 12:30h a la Llotja amb la secció PETIT ANIMAC 5 Valentina.

Sessió 10: Diumenge 6 de març a les 17:00h a l’Open Screen (Espai Animacrea – Llotja) amb la secció PETIT ANIMAC 1 Short & Sweet.