20 des. 2022

#Núvol especial Acció>Cinema

Núvol publica una revista monogràfica digital dedicada als festivals de cinema de Catalunya i el programa Acció Cinema, que posa en contacte el món audiovisual i l’àmbit de la cooperació internacional.

Núvol publica una revista monogràfica digital dedicada als festivals de cinema de Catalunya i el programa Acció Cinema, que posa en contacte el món audiovisual i l’àmbit de la cooperació internacional. Acció cinema és una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals, en col laboració amb l’Agência Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura, que promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.

La iniciativa connecta el món de la cooperació i el del cinema, el públic i la realitat, l’anàlisi crítica i l’acció. Agrupant una cinquantena de festivals associats, Acció Cinema ha arribat a més de 40.000 persones, i ho ha fet de la mà de la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema de Catalunya (CFF), l’única entitat catalana que defensa i gestiona el gran valor cultural que els festivals suposen tant pel sector audiovisual com per la societat en general.

Al llarg d’un any, Acció Cinema ha programat activitats de tota mena en vint-i-nou festivals. Des de programes educatius fins a projeccions amb col·loqui, tallers de creació o espais de trobada entre sectors, més de cinquanta activitats han demostrat que el cinema és una eina d’ampli abast per vehicular respostes complexes a problemàtiques globals. Us convidem, doncs, a descobrir en aquesta revista monogràfica les reflexions que han acompanyat aquest trajecte, els seus resultats i també alguns dels films que s’hi ha projectat.

Podeu descarregar-vos la revista aquí.