23.05.2022

Més activitats del DocsBarcelona: “DocsBarcelona A Prop”

AGENDA > 23.05.2022

Més activitats del DocsBarcelona: “DocsBarcelona A Prop”

En aquesta secció, també integrada dins d’Acció>Cinema, el festival pretén apropar el documental als espectadors més enllà de la ciutat de Barcelona. Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, han aconseguit una tria de la programació del festival a poblacions de la Província de Barcelona: Sant Boi de Llobregat i Tona. Aquest 2022 es posa el focus en la diversitat i la integració amb 3 pel·lícules sortides de la programació d’estrena del festival, una programació que destaca per ser totalment paritària.

Les pel·lícules seleccionades són les següents:

  • Aya de Simon Coulibaly Gillard, una mescla entre la ficció i el documental que ens explica la història d’Aya, una noia de la Illa de Lahou (Costa de Marfil).
  • El silencio del topo d’Anaïs Taracena, on el periodista Elías Barahona, amb el sobrenom del Topo, es va infiltrar al cor d’un dels governs més repressius de Guatemala.
  • Myanmar Diaries de The Myanmar Film Collective, guanyador del Festival de Berlin 2022 a Millor documental, narra una sèrie de diaris cinematogràfics de joves activistes de la oposició a Myanmar que utilitzen la pantalla de cinema per comunicar-se amb el món d’una forma diferent de la que permeten les notícies de la televisió.

A les pel·lícules seleccionades es tracten temes com la prevenció de violències i garanties de no repetició, l’educació al desenvolupament, la importància de l’esport, els drets a un medi ambient saludable i l’educació per al desenvolupament (malalties infantils, salut, ciutadania mobilitzada). 

De moment, tenim confirmades les següents sessions i localitzacions:

A Sant Boi de Llobregat, concretament als Cinemes de Can Castellet es podrà veure Aya el dilluns 23 de Maig a les 21h, El silencio del topo el dimarts 24 de Maig a les 21h i Myanmar Diaries el Dimecres 25 de Maig a 21h.

A Tona, a la Sala La Canal, gaudirem de les mateixes projeccions com Aya, el dijous 26 de maig a les 20.30h, El silencio del topo el divendres 27 de maig a les 20.30h i Myanmar Diaries el dissabte 28 de maig a 20.30h.