03 juny 2022

Metges Sense Fronteres celebra el seus 50 anys amb un canal a Filmin

NOTÍCIES > 03.06.2022

Metges Sense Fronteres celebra el seus 50 anys amb un canal a Filmin

Per celebrar el seu 50 aniversari, Metges Sense Fronteres va presentar el mes de maig la seva aliança amb la plataforma Filmin. Al canal Médicos Sin Fronteras: 50 años de humanidad es poden veure pel·lícules amb temàtiques relacionades amb el treball de la organització que es va fundar per donar assistència mèdica i humanitària en conflictes i també per denunciar i donar testimoni d’aquestes situacions. 

La lluita contra epidèmies com la de l’ebola; les dificultats que es troben sobre el terreny les organitzacions humanitàries; enfermetats oblidades; la migració al Mediterrani; la salut mental, són només alguns dels temes que tracten les pel·lícules del catàleg. 

És la primera vegada que es pot tenir accés a totes aquestes produccions juntes i en streaming.Ens sembla una gran oportunitat per a que els espectadors s’apropin a distintes realitats des del prisma únic que pot ser el cinema”. Les paraules de François Dumont, director de comunicació de Metges Sense Fronteres ens presenten el canal on es poden veure produccions audiovisuals realitzades per Médicos Sin Fronteras como ‘Aflicción’ de Peter Casaer, ‘Acceso a la zona de peligro’ de Peter Casaer i Eddie Gregoor o ‘Yemen en Guerra’ de Benoît Finck i Armelle Loiseau, així com d’altres títols que han passat per festivals i han estat guardonats com ’Invisibles’, documental col·lectiu signat per directors com Fernando León de Aranoa, Isabel Coixet, Mariano Barroso, Javier Corcuera i Wim Wenders, guanyador del Goya al Millor documental al 2007. 

També es pot recuperar ‘Stop Filming Us’, de Joris Postema, film que va passar per la última edició del Festival l’Alternativa amb motiu del 50 aniversari de Metges Sense Fronteres, i que parla de com la mirada occidental ens pot mostrar una realitat d’una manera molt estereotipada i de la necessitat de canviar els punts de vista. 

Al canal també trobareu la sèrie ‘Fragmentos de historia’, dirigida per Benît Finck. La història de Metges Sense Fronteres en quatre capítols. 50 anys de compromís amb les persones colpejades per els desastres de la guerra i la natura. 

Els beneficis generats pels títols exclusius del canal seran donats per Filmin i els seus proveedors a Metges Sense Fronteres.  

https://www.filmin.es/canal/medicos-sin-fronteras