31 març 2022

“Mai més bombes sobre escoles” un curtmetratge col·laboratiu fet per alumnat

NOTÍCIES > 31.03.2022

Mai més bombes sobre escoles” un curtmetratge col·laboratiu fet per alumnat

L’Animac, una de les mostres adherides a Acció>Cinema, va presentar el curtmetratge resultant d’una sessió d’animació a càrrec del cineasta Emilio Martí en motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau amb la col·laboració de més de 650 escolars de Lleida.

La proposta educativa neix de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació i l’Associació Lleida per la Unesco, juntament amb la Paeria i la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn i altres d’agents educatius i socials de Lleida, en motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Amb la intenció de que la cultura de la pau i la memòria històrica siguin temes transversals a treballar a l’escola durant tot el curs, el tema escollit va ser la memòria del bombardeig de Lleida i el Liceu Escolar, lligat amb el dret a l’educació i la seguretat a l’escola, a més d’aquest taller on van aprendre a realitzar un curtmetratge d’animació amb la tècnica stop motion, es van realitzar d’altres activitats. 

Divendres 4 de febrer, el cineasta Emilio Martí va realitzar al Pati de les Comèdies, l’animació d’una selecció dels dibuixos sobre el bombardeig de Lleida del 2N de 1937, fets per uns 650 alumnes de primària i secundària de diferents centres educatius de Lleida que portaven treballant la sessió des del mes de novembre. 

El resultat final d’aquest curtmetratge que porta el missatge “mai més bombes sobre escoles” i que la Coordinadora utilitzarà per a fer sensibilització sobre la cultura de la pau i el desarmament, es va poder veure també diumenge 6 de febrer a l’espai Animacrea, dins el programa de l’Animac. També es va poder veure un making off de com l’alumnat dels centres educatius de Lleida han treballat l’animació per la pau a les aules. 

L’objectiu d’aquesta activitat és educar per la pau i la concòrdia i també mostrar la capacitat transformadora del cinema d’animació per a realitzar continguts educatius a les escoles.