02.07.2022

L’In-Edit Talent, a Acció>Cinema

AGENDA > 02.07.2022

L’In-Edit Talent, a Acció>Cinema

In-Edit Talent, el taller de creació de curtmetratges de documental musical per a joves, durà a terme la seva cinquena edició aquest any i dins del programa Acció>Cinema. Aquest està dirigit a joves d’entre 15 i 25 anys i dividit en dues parts. Les inscripcions per a la participació al taller van obrir el passat 10 de juny, i finalitzen el dia 24

La primera es tracta d’una formació que donen unes nocions generals als participants sobre el documental musical, com crear un bon guió i alguns consells per a poder gestionar correctament els drets musicals de les obres. En segon lloc, es durà a terme la creació, per equips, d’un curtmetratge documental treballant a fons les fases de la creació: documentació prèvia sobre l’artista, elaboració del guió, rodatge i edició. 

En el taller es formarà en els valors d’igualtat de gènere i s’ensenyarà als participants que els rols en la indústria audiovisual i musical es poden modificar. Aquests valors s’aplicaran als curtmetratges realitzats pels joves, que convidaran a la reflexió. 

Les formacions i tallers es duran a terme en els següents horaris:

Dissabte 2 de juliol

  • 10:00h a 11:30h – Masterclass sobre documental musical a càrrec de Toni L. Querol
  • 11:30h a 12:00h – Pausa
  • 12:00h a 13:30h – Sessió sobre gestió de drets a càrrec de Raul Marin

Diumenge 3 de juliol:

  • 10:00h a 11:30h – Masterclass sobre guió a càrrec de Dani Arasanz
  • 11:30h a 12:30h – Masterclass sobre igualtat de gènere a càrrec de Maria Castellví
  • 12:30h a 13:30h – Presentació dels artistes que protagonitzaran els documentals i treball per grups

Finalment, la segona part de l’activitat, el rodatge del curtmetratge, es durà a terme entre els dies 6 i 7 de juliol, en el marc del Festival Cruïlla, amb artistes com Miss Bolivia, Freesis Mafia y Judeline.