23.11.2021

L’Escola Inclús dins el Festival Inclús

AGENDA > 23.11.2021

L’Escola Inclús dins del Festival Inclús

El Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona ens proposa una sèrie d’activitats i tallers per a tots els públics, emmarcades dins d’Acció>Cinema, que tenen l’objectiu d’incidir dins el sector audiovisual i sensibilitzar el públic sobre la diversitat i la inclusió. 

A continuació, et detallem totes i cada una de les activitats i tallers que podràs gaudir, aprenent i treballant conceptes que t’aproparan dins el món de la salut mental, la discapacitat i l’accessibilitat.

  • Taller educatiu: Diferències?

Aquest és un taller participatiu, vivencial i de descoberta per a conèixer més d’aprop el món de la Salut Mental. Seguint com a fil conductor el món del cinema, identificarem característiques d’alguns del problemes més freqüents i participarem en dinàmiques que ajudin posar-nos en el lloc de les persones que els pateixen per a arribar a comprendre-les millor.

El taller consta de tres parts: una explicació inicial sobre la salut mental a través de personatges famosos, una part d’experiència vivencial i la projecció d’un vídeo antiestigma. El taller serà en col·laboració amb l’associació Arep per a la Salud Mental

  • Inclús Teens

Inclús Teens és una activitat de projeccions on es visualitzaran 5 curtmetratges pensants per adolescents de Primer i Segon Cicle d’EDO, Batxillerats i Cicles Formatius d’àmbit social, que tenen per objectiu senseibilitzar-los vers la discapacitat. 

A l’activitat es durà a terme la projecció dels films i posteriorment hi haurà un col·loqui de cada un dels curtmetratges. Els objectius principals que es pretén aconseguir amb la visualització dels films és poder gaudir de les representacions cinematogràfiques, des d’una mirada crítica i reflexiva, reconèixer i practicar els valors i normes que afavoreixen la convivència i la relació entre les persones, reconèixer i sentir la diversitat personal com un fet enriquidor de la convivència i desenvolupar la capacitat d’escolta i d’exposició argumentada de les pròpies opinions i respecte per les dels altres. Valorar críticament els missatges de qualsevol manifestació audiovisual per tal de construir-se una opinió pròpia. 

  • Cinema Blau – Kids i Teens

Una tercera sessió de caire més familiar és el Cinema Blau, una activitat de cinema en família oberta a tothom i especialment per a nens i nenesamb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. Es tracta d’una sessió pensada per a què hi hagi un ambient segur i per a que les activitats s’anticipin als nens i nenes amb autisme, un dels aspectes clau per garantir la seva tranquil·litat.

Hi hauràn dues sessions: una per a nens i nenes de més de 4 anys i una per adolescents de més de 13 anys. Aquestes sessions consisteixen en tenir llum d’ambient durant la projecció, sense anuncis ni crèdits als films, amb volum baix i amb un espai d’oci i pintura fora de la sala de projecció. Serà en col·laboració amb l’associació Aprenem Autisme, El Meu Primer Festival i Festival Metropol’His. Es projectaran els següents curts: Trampa turística, Mishou, El dit de la mort, la simfona de la Kènia, La Polzeta, En Kiko i els animals, El canari Kiki i Gran i petit. 

Taller Educatiu: Diferències?

Dimecres 24 de novembre, 10h

Link

 

Inclús Teens

Dimecres 24 de novembre, 12h

Link

 

Cinema Blau – kids i teens

Diumenge 28 de novembre, 11h

Link