19.07.2022

Les Nits més petites, activitat d’Acció>Cinema del Festival Nits de Cinema Oriental

AGENDA > 19.07.2022

Les Nits més petites, activitat Acció>Cinema al Festival Nits de Cinema oriental

Les Nits més petites és la secció del Festival Nits de Cinema Oriental dedicada als infants, tot i que els films programats són adients per a tots els públics. L’activitat es durà a terme cada dia del festival, que comença el dimarts 19 de juliol i acaba el divendres 24 de juliol, a partir de les 10h del matí amb entrada gratuïta. Aquesta activitat, també s’enmarca com a una activitat fixada dins del programa dels casals d’estiu de la zona de Vic.

Dins de la programació de Les Nits més petites s’inclouen films d’animació i d’imatge real, és a dir, ficció. Potseriorment al visionat, el festival organitza tallers en els quals a través de les arts plàstiques els infants treballen valors que han vist a les projeccions. Totes les pel·lícules seràn produccions de països asiàtics, fent honor a la temàtica del festival, i es faran al Teatre L’Altlàntida de Vic, amb VOSC. Els tallers posteriors, han estat pensats explícitament per a cada sessió del fesival, i acolliran un màxim de 15 persones. El Festival Nits posa a disposició dels Casals d’Estiu la fitxa pedagògica de cada taller per fer-los extensius a tots els infants dels casals que hagin vist les pel·lícules.

A continuació, desglossem el programa de Les Nits més petites:

  • Dimarts 19 de juliol a les 10.00h

Projecció del film Legend of the Sealed Book de Wang Suchen, un clàssic restaurat amb el taller El llibre segellat. Els llibres sempre són especials i contenen saviesa, coneixements i tresors individuals i col·lectius. És per això que després del visionat de la pel·lícula convidarem als infants a crear el seu propi llibre segellat. L’objectiu de la sessió és desenvolupar la creativitat dels infants, conèixer i respectar les cultures del món  i aprendre i posar en valor els somnis personals. 

  • Dimecres 20 de juliol a les 10.00h

Projecció del film ​Challenge from Phantom Thief! de Takashi Miike. El taller porta per nom El diamant de l’amor amb Katsumi Komagata. A la pel·lícula uns lladres s’emporten el diamant de l’amor. Per tal de recuperar-lo i que aquest inundi el món de nou proposarem als infants que en creïn un. Ho farem de manera lúdica, imaginativa i sorprenent endinsant-nos en una de les propostes creatives de Katsumi Komagata. L’objectiu de la sessió es desenvolupar els sentits dels infants a través del joc, potenciar la creativitat i la cooperació i conèixer autors japonesos de interès per els infants. 

  • Dijous 21 de juliol a les 10.00h

Projecció de La casa encantada del penya-segat de Yu Fei i taller Les cases del món. Partirem de la reflexió del lloc on vivim i la casa que tenim. I també de la metàfora de la pel·lícula que mostra que a l’inici la casa està tota atrotinada i millora en relació al benestar de les persones que hi viuen. Farem una pluja d’idees de diferents tipologies de cases del món: iglús, cases flotants, cases dalt als arbres… i finalment cada infant construirà una casa de manera lliure amb materials reciclats i la ubicarà en un indret del món. L’objectiu és desenvolupar la creativitat, conèixer la cultura i l’arquitectura de diverses parts del món i reciclar i aprofitar material de rebuig.

  • Divendres 22 de juliol a les 10.00h

Projecció del film Canned Men de Yu Fei i taller Deixem la nostra impremta. A la pel·lícula, cinc persones diminutes apareixen dins d’una llauna de conserves i ajuden als dos infants protagonistes. El film posa damunt la taula diferents formes d’educar i de quina manera podem deixar la nostra petjada al món. Estamparem, dibuixarem i crearem bosses amb els elements escollits i creats pels propis participants. L’objectiu de la sessió és crear petites accions per canviar el món, valorar la importància de l’educació i ser tolerants amb els pensaments de cada un.