23.09.2022

Les altres Nomadland, activitat del Festival CLAM per Acció>Cinema

AGENDA > 23.09.2022

Les altres Nomadland, activitat del Festival CLAM per Acció>Cinema

El CLAM és un dels festivals de Catalunya Film Festivals que no pot faltar al projecte d’Acció>Cinema, per el seu tarannà social i activista. És per això que presenta l’activitat “Les altres Nomadland” amb tres films que contenen tres característiques fonamentals: un viatge, que alhora comporti un viatge interior i que sigui en clau femenina i que hi hagui una diversitat de films de diverses procedències i èpoques per oferir-los a tots els centres educatius del Bages (des de 2on. de Primària fins a 2on. de Batxillerat).

Les sessions seran matinals de dilluns a divendres durant el festival, del 23 de setembre al 2 d’octubre. Hi haurà projeccions a Manresa, Sant Fruitós i Navarcles, seus del CLAM. També s’ha fet arribar al professorat un dossier pedagògic per treballar cada pel·lícula a classe i el visionat es podrà triar entre VO o versió doblada, segons el que el professorat consideri més oportú. 

Les pel·lícules escollides són les següents:

  • Mad Max: Fury Road de George Miller. Després de la guerra nuclear que ha convertit la Terra en un indret molt inestable, un antic policía, en Max, atormentat per les ànimes d’aquells a qui no va poder salvar, s’ha convertit en un home amb un únic objectiu: sobreviure. 
  • Alma salvaje de Jean-Marc Vallée. Estem a 1995 amb la Chery, una dona amb un comportament irresponsable, envoltada d’una vida de drogues i sexe frenètic des de fa 3 anys. La protagonista comença un viatge de més de 1.800km totalment sola a través del Pacífic. 
  • Wendy and Lucy de Kelly Reichardt. La Wendy es dirigeix a Alaska, en un viatge perillós, emocionant i realment introspectiu, tota sola, però, acompanyada de la seva gossa Lucy.

Aquests són els horaris de les sessions:

SEU DE NAVARCLES (Auditori Agustí Soler i Mas). A la seu de la localitat on va néixer el festival hi aniran els grups següents:

– El dimecres 28 de setembre a les 10h, 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Catalunya de Navarcles aniran a veure Wendy y Lucy en VOS.

– El dijous 29 de setembre a les 12h, els cursos de 1r a 4t d’ESO de l’Institut Navarcles aniran a veure Alma Salvaje en versió doblada.

SEU DE SANT FRUITÓS (Teatre Casal Cultural). S’estrena com a seu del CLAM en aquesta edició i rebrà el grup següent:

– El dijous 29 a les 12.45h, 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac seran el públic de Wendy y Lucy en VOS.

SEU DE MANRESA (Cines Bages Centre). Rebrà els següents grups:

– El dimecres 28 a les 12h, 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Manresa Sis veuran Alma Salvaje en VOS.

– El dijous 29 també a les 12h, 1r i 2n d’ESO del mateix centre veuran Wendy y Lucy en VOS.

– A la sessió anterior també hi haurà els grups de 3è a 6è de primària de l’Escola Joventut de Callús.

– Per últim, el divendres 30 a les 12h de nou, dues classes de 2n d’ESO de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs seren espectadores de Mad Max: Fury Road en VOS.