01.03.2022

L’Americana Film Fest presenta “Young Americans”

AGENDA > 01.03.2022

L’Americana Film Fest presenta “Young Americans”

El Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona programa la sessió Young Americans en el marc del projecte ACCIÓ>CINEMA entre l’1 i l’11 de març.

Proposen una sèrie de sessions matinals destinades a estudiants d’ESO i batxillerat que es poden dur a terme tant de manera presencial als Cinemes Girona de Barcelona com a les pròpies instal·lacions dels instituts. En primer lloc es lliuren unes fitxes didàctiques relacionades amb el contingut de la projecció i amb aspectes artístics o audiovisuals. Aquestes permeten treballar a l’institut prèviament al visionat i donar peu a la reflexió. Les projeccions que es duguin a terme al cinema aniran precedides d’una petita presentació de l’activitat i, després d’aquesta es realitzarà un debat dinamitzat per un professional del tema central. Com a proposta, s’anima a que a les sessions online es formin grups d’alumnes i es recullin les seves conclusions en format vídeo d’uns tres minuts de durada.

Les pel·lícules que s’han proposat als instituts, que també es veuran al Cinema Girona de Barcelona, i els seus eixos temàtics són les següents: 

  • Blood Brother, de Steve Hoover, tracta la protecció dels drets humans ja que ens posem en la pell d’algú que decideix prendre part activa en la reivindicació del dret a la salut i a una vida digne. 
  • Life, animated, de Roger Ross Williams, tracta també la protecció dels drets humans, ens recorda la necessitat de protegir i assegurar el gaudiment ple i en condicions d’igualtat de tots els drets humans i les llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat. 
  • Welcome to Chechenia, de David France, serveix d’altaveu a la llibertat sexual en general i en concret del col·lectiu LGTB, la protecció dels drets humans, el dret al refugi i els drets civils i polítics. 
  • The miseducation of Cameron Post, de Desiree Akhavan, posa el focus en la llibertat sexual de les dones. 
  • Errantes sin retorno (una historia Rohingya), de Mélanie Carrier i Olivier Higgins, tracta la protecció dels drets humans, dret a refugi i a les vies legals i segures, prevenció de les violències i garantia de no repetició. 
  • Spaceship Earth, de Matt Wolf, tracta el dret a un medi ambient saludable, la gestió dels recursos naturals i l’emergència climàtica.