20.06.2022

L’activitat del TERRA GOLLUT “Cinema amb Valors” incorpora noves sessions!

AGENDA > 20.06.2022

L’activitat del TERRA GOLLUT “Cinema amb Valors” incorpora noves sessions!

Després de varies sessions de “Cinema amb valors” el passat 2021, l’activitat del TERRA GOLLUT film festival incorpora noves sessions i noves projeccions per a tractar diferents aspectes dels valors universals per reflexionar i debatre en comú.

Els films serveixen per tractar la crisi dels refugiats, no només els d’ara sinó els d’abans, els drets de les dones i laborals, l’efecte de l’activitat humana en el medi ambient, revisar fets històrics que han quedat oblidats i afecten de ple a la societat actual. Els audiovisuals són una eina per reflexionar i sensibilitzar a la societat d’aquest fet. Tots els films formen part del catàleg de TERRA GOLLUT film festival, una mostra itinerant, amb seu a Ribes de Freser, de cinema compromès,  humanitari i fotoperiodisme que també realitza acció social.

Cholitas, un documental de Jaime Murciego Tagarro i Pablo Iraburu Allegue; parla sobre cinc dones indígenes bolivianes que protagonitzen una expedició única. Com a símbol de l’alliberació i empoderament es proposen escalar la muntanya més alta d’Amèrica. La seva imatge és sorprenent: escalen vestint la seva faldilla tradicional plena de colors. Tierra de Dios és un film d’Estats Units de Francis Lee que narra la història d’un jove granjer de Yorkshire que evadeix els seu problemes entre alcohol i sexe, però la seva visió del món canvia quan arriba al poble un jove immigrant de Romania, amb qui comença una història d’amor. Finalment, Generació silenciosa és una pel·lícula de Ferran Navarro-Beltrán que insisteix en el col·lectiu de gent gran LGTBI, que va haver de viure la seva sexualitat de manera silenciosa, i sense que amics i familiars ho coneguessin. 

Les pel·lícules escollides es duran a terme entre l’alumnat de la zona de Ribes de Freser i Torelló, però també hi hauran sessions per a tota la ciutadania general

A continuació, et llistem el nombre de sessions que es duran a terme:

  • Sessió 1: Cholitas, el proper 20 de juny, de 9 a 14 a 2on d’ESO a IES Cirviànum de Torelló.
  • Sessió 2: Sessió curts LGTBI, el proper 20 de juny de 9 a 14h a 4rt ESO a IES Cirviànum de Torelló.
  • Sessió 3: Tierra de Dios, el proper 1 de juliol a les 21:30h a Sant Joan de les Abadesses amb Cinefòrum dinamitzat. 
  • Sessió 4: Generació silenciosa, el proper 8 de juliol, durant tot el matí, a l’IES Vall de Ribes, a Ribes de Freser amb Cinefòrum dinamitzat.