19 nov. 2021

La Travessia (The Crossing), un film inèdit sobre la duresa de la realitat dirigida als infants

NOTÍCIES > 19.11.2021

La Travessia (The Crossing), un film inèdit sobre la duresa de la realitat dirigida als infants

Aquest dissabte dia 20 de novembre s’estrena la pel·lícula noruega La Travessia (“The Crossing” en el seu títol original) en el marc d’El Meu Primer Festival i és una de les sessions que formen part del Segell MPF ACT!, d’Acció>Cinema. El film narra la història de dos germans que ajuden a uns altres nens jueus a refugiar-se durant la Segona Guerra Mundial. Aquest és el primer llargmetratge de la seva directora, Johanne Helgeland, i es tracta d’un film adreçat a famílies amb nens i nenes d’entre 8 i 12 anys.

La directora volia fer “una pel·lícula clàssica amb un to seriós que parlés sobre l’amistat i la valentia”, segons confessava en una entrevista a Cineuropa. El resultat, però, no és un film edulcorat ni massa cru, sinó que té com a rerefons, la solidaritat, la compassió i l’ajuda mútua per fer front al feixisme i l’horror de la guerra.  “Havia de ser clara i concisa sobre el tema, però vam intentar matisar-lo, mostrant diferents facetes dels personatges, diversos aspectes de la realitat.” (Johanne Helgeland, Cineuropa). The Crossing compta amb diversos reconeixements de la crítica europea i recentment ha estat guardonada amb el Premi del Públic Jove EFA 2021, amb els vots de 3.600 joves espectadors de 38 països diferents. 

Després de la projecció, que es durà a terme a la Filmoteca de Catalunya a partir de les 17h, hi haurà un Cine-fòrum amb Carme Suñé, presidenta de l’entitat FundiPau per poder parlar amb tots els infants presents a la projecció sobre els valors de la pel·lícula i la seva vigència en el context actual.

Podràs comprar les teves entrades a través del següent enllaç. No hi pots faltar! El film també estarà disponible a Filmin fins el 19 de novembre.