04 abr. 2023

La cooperació amb els festivals

Després d’un any ple d’Acció > Cinema, hem volgut fer una mirada enrere i preguntar als diferents festivals com han viscut aquest treball que hem fet junts i que els ha aportat l’apropament del món de la cooperació amb els festivals. Hem obtingut respostes que esperavem per la feina feta i d’altres que ens han sorprès per haver arribat més enllà del que pensavem:

 

Patricia Salvatierra (Sitges):
“Oportunitat de incrementar la visibilitat i viabilitat dels projectes de dones creadores de cinema fantàstic, especialment del nostre territori arreu del món. Crear sinèrgies entre dones creadores de fantàstic de tot el món.”

 

Gloria Massana (TerrorMolins):
“Enriquir la mirada cinematogràfica del festival, apropar-nos a altres realitats dins del territori, i captar nous públics.”

 

Mireia Manén (EMP):
“Una mirada més propera, profunda i aterrada a la realitat al voltant de determinats fenòmens mundials. Sobretot quan hem pogut treballar amb alguna ONG aquesta experiència s’ha enriquit moltíssim. Significa passar del camp més “teòric” i de ficció a la realitat.”

 

Lídia Gilabert (NITS):
“En el nostre cas, la cooperació s’ha donat amb membres de les comunitats asiàtiques d’Osona, que ens han acompanyat en les activitats amb joves i infants. Ells han posat context als films projectats als instituts. Els joves els han pogut fer preguntes sobre temes socials i culturals que apareixien als films i que per a la nostra cultura són desconeguts. Això és una aportació enorme per aconseguir un canvi en la mirada cap a “l’altre”. És important per als infants occidentals, que aprenen a mirar d’una altra manera, i per a l’infant de família migrant que de sobte veu la seva cultura posada en valor.”

 

Ramon Bochaca (Galacticat):

“La satisfacció del retorn cultural, actiu i transformador, a la ciutadania.”

 

Ens han arribat moltes més respostes, i hem pogut evidenciar la importància de la necessitat de projectes com Acció > Cinema, per a treballar de la mà amb els festivals i donar obrir nous camins plens d’oportunitats.