23.05.2022

“La cooperació a la pantalla. Imaginari de justícia global al cinema”, última activitat al DocsBarcelona

AGENDA > 23.05.2022

“La cooperació a la pantalla. Imaginari de justícia global al cinema”, última activitat al DocsBarcelona

El sector de la cooperació detecta sovint que els audiovisuals que tracten temes de cooperació i drets humans molt sovint estan fetes des del punt de vista occidental i no incorporen la visió d’aquelles persones i realitats que volen retratar. Així mateix, es detecta un gran desconeixement de la forma de treballar de les ONG, les quals no només fan tasques sobre el terreny sinó que també dediquen molts esforços a fer acció política per transformar els condicionants de fons. És per això que cal entrar en diàleg amb aquestes entitats i comunitats per incloure-les en la concepció del projecte des del seu inici i promoure l’eficàcia cultural.

Acció>Cinema, a través de​​ Lafede.cat i el DocsBarcelona, proposa una trobada per desprendre’s dels prejudicis inconscients i mals hàbits que arrosseguem envers aquests temes per incorporar una visió postcolonial als nostres projectes. Aquesta taula de debat es destinarà a tots els professionals de l’audiovisual-documental (productors, realitzadors, guionistes, muntadors, etc.). La trobada es farà de manera presencial a Barcelona, en el marc de l’edició d’enguany del Docsbarcelona, el proper dilluns 23 de maig a l’Auditori del CCCB. 

L’activitat es dividirà en dos blocs: 

  1. El paper de les ONG’s: en aquest primer bloc, es parlarà sobre el treball educatiu-cultural i polític de les ONG i la eficàcia cultural per a la justícia global a càrrec de Montse Santolino, responsable de comunicació a Lafede.cat. A més a més, també es durà a terme la presentació del projecte Enfoquem en purpura, centrat en el treball de lectura crítica en l’àmbit audiovisual. Del projecte, comptarem amab la presència de Belén Camino i Carlos Medina. Agus Morales, reporter a 5W, presentarà la narració de la Misbah, una jove que està transformant la història de la comunitat pakistaní a Barcelona.
  2. Case Study: a través de la projecció del teaser de la pel·lícula El retorn, la vida després de l’ISIS, Sònia Herrera (Dones Visuals) conduirà un diàleg que pretén analitzar la perspectiva del discurs utilitzat, juntament amb Júlia Parés (Co-guionista i assistent de direcció de The Return) i seguidament, s’obrirà a un Q&A per el públic. 

 

Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpXnPQ9QP15oXrDzYdwkRtq_EOYGnqfEj2kv0zJ_yOZE7l4g/viewform

 

Resum

“La cooperació a la pantalla. Imaginari de justícia global al cinema”

Dia: Dilluns 23 de maig de 2022 

Hora: 16:00-18:00h

Lloc: Auditori CCCB, Barcelona