20 juny 2024

‘Imaginaris revoltats’ a les aules

NOTÍCIES> 20.06.2024

Imaginaris revoltats a les aules

Imaginaris revoltats, és el projecte d’educació audiovisual de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona que s’adreça a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius de Catalunya. En el marc d’Acció>Cinema, durant aquesta primavera s’han portat a terme dues sessions a centres educatius amb l’objectiu de fomentar una mirada crítica i responsable vers els drets humans, la cultura de pau i el respecte a la diversitat a través del cinema i la cultura audiovisual.

La primera sessió, es va realitzar el dia 6 de juny a l’Escola Projecte (Barcelona) amb l’alumnat de 3r d’ESO. Amb la projecció del film Espero tua (re)volta d’Eliza Capai (Brasil), l’alumnat es va implicar en un debat sobre la defensa de les escoles públiques al Brasil, i amb la dinamització per part de SUDS van realitzar una dinàmica per tractar privilegis i opressions pròpies a partir dels personatges protagonistes d’Espero tua (re)volta.

La segona, es va fer el dia 14 de juny a l’INS Martí i Dot (Sant Feliu de Llobregat) amb l’alumnat de 1r d’ESO. Van participar a una sessió de curtmetratges i al posterior diàleg dinamitzat per Florencia Brizuela de Red Jurídica Antirracista. A partir del visionat d’Aya (Francesca Canepa, 2019), En Avant (Michelle Tamariz, 2019) i Organizar lo (im)posible (Carme Gomila, Tonina Matamala, 2017) l’alumnat va endinsar-se en qüestions com l’explotació infantil a certes zones del món, el dret a migrar, el valor de la feina de cures i la indústria de les fronteres occidentals.

Durant el mes de setembre i octubre es reprendran les sessions a més centres educatius.