15.12.2022

Imaginaris feministes per a festivals i mostres de cinema

AGENDA > 15.12.2022

Imaginaris feministes per a
festivals i mostres de cinema

Dins el projecte Acció>Cinema, Catalunya Film Festivals en col·laboració amb Drac Màgic ofereixen una formació transversal per a tots els departaments dels festivals per abordar les diversitats de la nostra societat i analitzar com les veiem, les treballem i les integrem en els nostres equips, programacions i comunicació.

Com situar el reconeixement, la riquesa i el saber de les dones en les línies acció dels festivals de cinema? Des de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona proposen aquest taller per reflexionar conjuntament al voltant d’aspectes clau que travessen tots els departaments d’un festival. Es realitzarà un recorregut pels diferents àmbits d’actuació, com els equips, la comunicació o la programació de mostres i festivals des de la diversitat i el feminisme mitjançant diversos casos d’estudi i referents de bones pràctiques. Lluny d’oferir solucions o receptes, aquest recorregut es planteja com una manera de reflexionar conjuntament entre les participants d’un taller que aspira a convertir-se en un lloc per a compartir estratègies, voluntats i desitjos.

La formació, adreçada únicament a sòcies i socis de CFF, es farà finalment el proper dijous 15 de desembre (canvi de data) a partir de les 10h i fins les 13:30h a l’aula 2 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB (Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona).

L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia i les places són limitades.

 

CANVI DE DATA: Dijous 15 de desembre
Programa de la formació

– Presentació. Obertura de la sessió i presentació d’eines per a la introducció d’una mirada feminista i interseccional en la forma d’entendre un festival de cinema.

– EquipsSituació dels equips dels festivals i demandes de canvi. Campanyes que defensen les quotes com a eina per aconseguir equips interseccionals. Redefinició de conceptes com programadora, comissària o arxivera per a visibilitzar la feina de les dones en l’àmbit del cinema.

– ProgramacióIntroducció a la perspectiva des de la qual es programa a la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i presentació d’altres casos de bones pràctiques. Com actuar per superar pràctiques patriarcals en la programació i les activitats paral·leles.

– ComunicacióCom establir una comunicació amb perspectiva de gènere. Riscos i oportunitats en l’ús d’etiquetes fàcils a l’hora de fer difusió d’obres dirigides per dones. Posar en relleu el seu caràcter disruptiu sense caure en l’excepcionalitat o el màrqueting.

– Recursos i tancament. Valoració final i posada en comú de recursos bibliogràfics, glossari i pàgines web d’interès.

Resum

“Imaginaris feministes per a festivals i mostres de cinema”

Dia: CANVI DE DATA al dijous 15 de desembre de 2022

Hora: de 10 h a 13:30 h, amb pausa – cafè

Lloc: Aula 2 del CCCB, Barcelona

Acte adreçat únicament a sòcies i socis CFF