20 des. 2021

“Entretenir educant, conscienciar sensibilitzant”

NOTÍCIES > 20.12.2021

  “Entretenir educant, conscienciar sensibilitzant”

“Cada Aula un Cinema” és el portal en línia del SUNCINE, Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, que té com a premissa introduir, mitjançant les noves tecnologies, l’educació ambiental en el sistema educatiu, tant sigui a les escoles, instituts i universitats, sota el lema: “Entretenir educant, conscienciar sensibilitzant”.

A través del portal del festival SUNCINE, els centres poden accedir de manera gratuïta a centenars de curtmetratges ordenats per temàtica per treballar diverses vessants de l’educació ambiental amb el seu alumnat. El web “Cada Aula un Cinema” ja ofereix moltes pel·lícules per a totes les edats que han passat per la secció SUNCINE EDU en edicions anteriors del festival i se n’aniran incorporant de nous en els propers mesos gràcies a la col·laboració amb ACCIÓ>CINEMA.

Diferents temàtiques com: hàbitats aquàtics, biodiversitat, canvi climàtic, residus, contaminació, noves energies, sostenibilitat, salut i alimentació, entre altres formen part d’aquest portal que permet al professor il·lustra-les amb un audiovisual, per després poder debatre, parlar i despertar l’esperit crític de l’alumne. Es tracten de curts de no més de mitja hora per poder ser emesos a l’aula sense trencar els horaris lectius.

Per als alumnes més petits hi ha la secció Valors Positius i pels més grans tenim la introducció al Documental que a més de la temàtica introduïm a alumne a aquest gènere.

Destaquem alguns dels curtmetratges que els i les alumnes poden veure dins de cada secció, tot i que comparteixen temàtiques transversals:

  • Hàbitats aquàtics: Dry Sea de Bart Bossaert i Yves Bex, La Ballena Franca de Kevin Zaouali, Un barrio de mar de Fernando Pinillos i Marc Vila o Acquacollage Nº 1 de Francesco Scarponi
  • Biodiversitat: Albufera Mar Chiquita, la reserva es mi hogar de Lucio Álvarez, Mr Green de Mario Orozco o Laguna de chacas del Colectiu Ajayu. 
  • Canvi climàtic: Ecomienzo de Ricardo Muñoz, Melty Hearts de Patricio i Manuel Cisterna, Salva la Tierra de Shadow Theatre “Verba” o Blanket de Marina Moshkova. 
  • Residus i contaminació: Madrid zero d’Álvaro Llagunes, El buzo d’Esteban Arrangoiz, Chiripajas d’Olga Poliektova i Jaume Quiles o La otra media naranja de Luis Movellan i Annabelle Gardner.
  • Ciències i noves energies: Pollina de Javier Alvero, The rotation d’Hazhir As’adi o El origen de los vertebrados terrestres de Luis R. Blanco.
  • Sostenibilitat: Big Booom de Marat Narimanov, Entre baldosas de Nicolas Conte, Dia Mundial del Medio Ambiente d’Utkarsh Agarwal o Tierra verde de Rebecca Catque i Angela Wang
  • Salut i alimentació: Eres lo que comes de Diego Erreka, The boy who stopped breathing de Daniele Lince o La huerta organica d’Escuela, Cámara, ¡Acción!

Per accedir-hi només cal que escoles, instituts i universitats es registrin amb una adreça de correu corporativa per a que se’ls hi doni accés. Un cop validat el compte, amb un simple projector i connexió a internet, podran veure i treballar les pel·lícules a l’aula.

Enllaços:

PROJECTE https://www.suncinefest.com/ca/cada_aula_un_cine

REGISTRE https://www.suncinefest.com/ca/39/registre