04.12.2021

El Festival REC presenta “El Gran REC”

AGENDA > 04.12.2021

El Festival REC presenta El Gran REC

El projecte El Gran REC neix d’una iniciativa del Festival REC organitzat per l’entitat cultural PLAY Acció Cultural per formar part d’Acció Cinema, juntament amb el Projecte Educatiu Mira’m. El Gran REC s’estructurarà en dues fases correlatives i còmplementaries: una amb data d’inici aquest desembre de 2021 i l’altre a partir de la tardor de 2022. 

En aquesta primera fase de l’activitat, es duran a terme tres sessions de diferentes projeccions que formaran part de la programació oficial de la 21ª edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, a partir de l’1 de desembre i fins el 8 de desembre. El Gran REC va destinat a un públic de la tercera edat però, tot i que les pel·lícules seleccionades no parlen de la vellesa, sí que tracten temes que es vinculen o poden generar un debat d’interés per al col·lectiu.

A continuació us detallem les tres sessions que s’enmarquen dins d’El Gran REC:

  • El extraordinario viaje de Celeste García d’Arturo Infante. Una producció cubana que narra la història d’una antiga professora, la Celeste, que ara treballa en un planetari d’un petit poble de La Habana i, cansada de la seva monòtona vida, decideix fer una viatge amb la seva veïna i amiga Pauline. Aquest film va guanyar el premi New Directors en el Festival de Seattle i s’estrena en el Festival REC el proper 4 de desembre. A la sessió comptarem amb la presència del director Arturo Infante i l’actriu protagonista María Isabel Díaz
  • Apples de Christos Nikou. Coneixerem l’Aris, que es desperta a l’hospital després de que tota la població patís una sobtada amnesia. Els metges li recomanen una sèrie de rutines per començar la seva nova vida. Acompanyat d’unes cintes de Cassette i d’una Polaroid, l’Aris coneixerà qui és, qui vol ser i qui forma part del seu voltant. Aquesta producció entre Grècia, Polònia i Eslovènia va rebre el Premi a Millor Guió al Festival de Chicago. La sessió, el proper dia 7 de desembre,  comptarà amb la presència de Christos Nikou, el director.  
  • The Asadas. Una família japonesa de Nakano Ryota. Un film elogiat a diversos festivals internacionals, es presenta a la secció oficial del REC com “una joia inèdita del cinema japonés més amable i lluminós”. Ens parla de la història real del fotògraf Masashi Asada que ens parla de la catàstrofe del terratrèmol de Fukushima, la vida personal i professional de l’artista i els lligams familiars. La sessió es farà el proper dia 7 de desembre i posteriorment a la projecció, es generarà un debat conduït per un expert en l’àmbit de família. 

La presència de tots els convidats i convidades a les sessions d’El Gran REC” suposa la realització d’un debat posterior a la projecció entre el públic assistent i el convidat o especialista. Aquest fet converteix la sessió en una experiència audiovisual, reflexiva i dialèctica que tractarà temes com l’emancipació, l’alliberament de prejudicis, les obligacions convencionals, la pèrdua de la salut i l’ens familiar com un espai propi de coneixement. 

Es tracta d’un projecte que neix dins el Festival, però s’estendrà per les diferents poblacions i dates amb títols que ajudin a crear una consciència social entorn les diferents realitats de la vida contemporània, marcada sovint per estereotips poc realistes. L’activitat, més enllà del focus i benefici en el sector poblacional de la gent gran, tindrà la funció de visualització i sensibilització vers una franja d’edat massa sovint obviada per la resta de la població: al generar un programa tan especial com “El Gran REC”, el Festival vol visibilitzar la realitat d’aquest col·lectiu, moltes vegades ignorat i que sovint passa per grans dificultats.

El extraordinario viaje de Celeste García

Arturo Infante

Dissabte 4 de desembre, 12h

Teatret del Serrallo

Informació

 

Apples

Christos Nikou

Dimarts 7 de desembre, 12h

Teatret del Serrallo

Informació

 

The Asadas. Una familia japonesa

Nakano Ryota

Dimarts 7 de desembre, 12h

Teatret del Serrallo

Informació