06.05.2022

El FesNits Jove, del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, també a Acció>Cinema

AGENDA > 06.05.2022

El FesNits Jove, del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, també a Acció>Cinema

El FesNits Jove seran unes sessions formatives per a l’alumnat de Catalunya, organitzades amb quatre instituts de la zona d’Osona, seu original del Festival Nits de Cinema Oriental. En aquestes sessions els i les estudiants alumnes aprendran coneixements bàsics sobre cinema i la seva relació amb les noves tecnologies i la importància de l’art (i específicament l’art cinematogràfic) per conèixer realitats diferents a les que nosaltres vivim. 

Les sessions consisteixen en la projecció d’una films originaris d’un país asiàtic seleccionats prèviament i una posterior conversa amb els alumnes, a través d’un professional audiovisual i una persona de l’equip del Festival Nits. L’objectiu de la conversa amb l’alumnat és aprendre sobre el llenguatge audiovisual i donar eines per poder veure films amb esperit crític i conèixer la cultura a la qual pertanyen les pel·lícules visionades i trets culturals de cada un dels països. Al finalitzar la sessió, es convidarà els alumnes a realitzar un curtmetratge amb el propi telèfon mòbil per participar a la sessió de curtmetratges Vicsudon del Festival Nits 2022.

Els films que es projectaran (a selecció de cada centre escolar) seran:

  • Secret Superstar d’Advait Chandan: Ínsia és una nena índia que vol presentar-se en un concurs de talents per ser cantant. El seu pare no ho accepta i això provocarà que Ínsia busqui una solució sorprenent. La jove actriu Zaira Wasim ens commourà amb aquesta croada contra l’odi, l’extremisme religiós, el masclisme.
  • Cold Eyes de Cho Ui-seok: la jove Ha Yun-ju entra a l’esquadró de vigilància de la unitat especial de la policia de Seül. El seu primer cas consistirà a atrapar una banda que està cometent diversos robatoris a la ciutat.
  • Butterflies d’Albert Ventura: En un futur no gaire llunyà, Taiwan ha estat ocupada i convertida en una província dins un imperi opressor. Després de ser acusada pel règim d’amagar la seva família rebel, la Yu s’escapa de la presó. Perseguida per les autoritats, busca la Lien, la noia que la pot ajudar a fugir de Taiwan.
  • Hawaa Hawaai dAmole Gupte: Arjun viu en el barri més pobre de Dharavi i es veu obligat a haver de treballar servint te per a ajudar a la seva família. Però la il·lusió del nen és convertir-se en patinador.

A partir d’aquest mes de maig, comencen les dates de les sessions a diferents centres. A continuació, us llistem un seguit de sessions que s’aniran actualitzant a mesura que els instituts les confirmin. 

  • 6 de maig, a l’Institut La Plana de Vic. Projecció de Secret Superstar d’Advait Chandan.
  • 1 de juny, a l’Escola El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer. Projecció de Hawaa Hawaai dAmole Gupte
  • 10 de juny, a EART, Escola d’Art de Vic. Projecció de Butterflies d’Albert Ventura. 
  • 20 de juny a l’Institut La Plana de Vic. Projecció de Secret Superstar d’Avait Chandan.