29 abr. 2022

El DocsBarcelona presenta 5 activitats per Acció>Cinema

NOTÍCIES > 29.04.2022

El DocsBarcelona presenta 5 activitats per Acció>Cinema

Aquest any, el DocsBarcelona presenta la seva 25ena edició i ha preparat una programació excepcional farcida de documentals d’estrena nacional i jornades professionals. A més a més, ha confeccionat un total de 5 activitats per a Acció>Cinema dirigides a un àmpli ventall de públics. Les activitats específiques per a la ciutadania i l’alumnat són el Docs&Teens: Mirades Integradores, el DocsBarcelona A Prop: Mirades integradores i la Sessió Especial 25 anys “Woman”. D’altra banda, les d’activitats dirigides a professionals de l’audiovisual i professionals de la cooperació creix amb el taller “De la idea a la pantalla” i la trobada “La cooperació a la pantalla. Imaginari de justícia global al cinema”. A continuació, us fem un breu resum de cada una de les activitats, projeccions, professionals i enllaços a través dels quals us animem a apuntar-vos a les activitats i seguir-les en directe.

Activitats per a l’alumnat i la ciutadania:

Potser una de les més destacades del festival, el Docs&Teens ofereix una oportunitat única a l’alumnat de secundària i batxillerat de Catalunya per despertar les consciències dels alumnes mentre gaudeixen descobrint històries fascinants i reals a través del cinema documental. Enguany les sessions d’aquest 2022 continuen online amb la programació de 4 films diferents, amb la realització de col·loquis amb els i les cineastes. És una oportunitat per a l’alumnat d’empapar-se de valors, coneixements i resoldre dubtes sobre la comprensió de cada una de les pel·lícules. Excepcionalment, es farà una projecció presencial el proper 7 de maig a les 9:30h al Teatre del CCCB amb la projecció d’El retorn, la vida després de l’ISIS d’Alba Sotorra, amb la presència de la directora.

A continuació destaca el DocsBarcelona: A Prop, una iniciativa del festival amb el suport de la Diputació de Barcelona que apropa la programació a diferents poblacions de la provincia. Enguany es manté aquesta proposta amb tres projeccions presencials i programació online a 9 sales de la provincia de Barcelona: Granollers, Manresa, Vilafranca del Panedès, Castellar del Vallès, Sant Andreu de la Barca, Tona, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi del Llobregat i la Garriga.

Finalment, una iniciativa també per a tota la ciutadania és la sessió especial que conmemora la 25a edició del DocsBarcelona. Woman de Raúl de la Fuente serà la projecció itinerant seleccionada per el festival en aquesta sessió especial, un film amb una perspectiva de gènere que defineix una nova generació de dones poderoses i apassionades de Moçambic. Aquesta recorrerà diversos cinemes i centres educatius de la ciutat comptal entre les dates del festival com Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta, el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, l’Auditori de Sant Martí i la Sala Pepita Casanellas. 

Activitats per a professionals de l’audiovisual i la cooperació:

En primer lloc, destaca el taller “De la idea a la Pantalla” impartit per Joan Gonzalez, director del DocsBarcelona qui té una llarga experiència a l’audiovisual i productor de més de 150 documentals, una oportunitat d’or pels professionals que es vulguin especialitzar en el gènere documental. L’objectiu del taller és donar eines de conceptualització i definició de la idea a la comunitat que treballa en el marc de la Cooperació i que té la necessitat de traslladar a l’entorn audiovisual els seus projectes. El taller es durà a terme entre els dies 23 i 25 de maig al CCCB

En segon lloc i l’última activitat, és la trobada entre els professionals de l’audiovisual i cooperació que es titula “La cooperació a la pantalla. Imaginari de justícia global al cinema”. Una trobada proposada a Acció>Cinema, a través de​​ Lafede.cat i el DocsBarcelona, que té la intenció de generar consciències i desprendre’s dels prejudicis inconscients i mals hàbits que arrosseguem envers aquests temes per incorporar una visió postcolonial als nostres projectes. Aquesta taula de debat es destinarà a tots els professionals de l’audiovisual-documental (productors, realitzadors, guionistes, muntadors, etc.). La trobada es farà de manera presencial a Barcelona el proper dilluns 23 de maig a l’Auditori del CCCB.