30.04.2022

El D’A presenta els tallers de creació audiovisual per Acció>Cinema

AGENDA > 30.04.2022

El D’A presenta els tallers de creació audiovisual per Acció>Cinema

El D’A Film Festival Barcelona i el Festival Reteena fan arribar un seguit d’activitats al voltant de la joventut contemporània per Acció>Cinema. Aquestes consisteixen en dos tallers de creació i tres debats a partir de pel·lícules ja programades pel D’A d’enguany. Dins del marc d’Acció>Cinema es duran a terme dos tallers pràctics.

El primer és el Taller de Haikurt, liderat per la cooperativa CàmeresiAcció. Aquest es desenvoluparà el dissabte 7 de maig de 10h a 14h i donarà peu a que els joves participants treballin el format dels micrometratges Haikurt, inspirats en l’estructura mètrica de les estrofes de la forma poètica japonesa haiku. Per a traslladar la poesia a l’audiovisual, es construiran petites peces formades per 3 plans de 5, 7 i 5 segons de durada. Es treballarà en grups reduïts i es repartiran temes de caire social per a incloure als curts. 

El segon taller és el de rodatge cinematogràfic, ideada i impartida per l’associació Nadir. Es durà a terme el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig en horari de matí i tarda. Aquest consistirà en gravar un curtmetratge seguint les dinàmiques d’una gravació professional. En primer lloc, els participants del taller idearan un curtmetratge de manera conjunta, amb el barri del Raval com a punt de partida. Després es dividiran en dos grups a l’hora de fer el rodatge i la projecció de la peça final es podrà veure el diumenge a la tarda. 

 

Resum:

Taller de Haikurt

Dissabte 7 de maig, de 10h a 14h

Barcelona

Rodatge Cinematogràfic

Cap de setmana del 30 d’abril al 1 de maig

Barcelona (Raval)