08 nov. 2021

El biopic d’Isabel Allende va obrir el Serielizados Next

NOTÍCIES > 08.11.2021

El biopic d’Isabel Allende va obrir el Serielizados Next

El festival Serielizados va tancar la seva última edició a Barcelona amb l’estrena d’un nou cicle: el Serielizados Next, una iniciativa que s’estendrà durant tot  l’any i que es realitzarà en col·laboració amb Acció Cinema i La Vanguardia. Una selecció de sèries amb vocació feminista, reivindicativa i diversa. 

El cicle va començar amb l’estrena en Espanya de la sèrie ‘Isabel: La historia íntima de la escritora Isabel Allende’, una producció llatinoamericana centrada en la vida de l’escriptora Isabel Allende. Tot un referent mundial com a dona independent i triomfadora. I va comptar amb la presència de la seva actriu protagonista, Daniela Ramírez

A la marató, que va tenir lloc al CCCB, es van passar els tres episodis de la sèrie, vint-i-cinc anys d’història del personatge que retraten com l’escriptura va ser la clau per superar les seves ferides. ‘Isabel: La historia íntima de la escritora Isabel Allende’ està centrada en la seva vida privada i professional, primer com a periodista en la revista Paula i després com autora de best-sellers. Davant els seus problemes familiars, la societat masclista, un matrimoni trencat,  l’exili polític o la mort de la seva filla, Allende es va refugiar en la literatura. 

Allende va publicar per primera vegada a la revista xilena Paula, una publicació feminista que als anys seixanta publicava reportatges sobre temes com el divorci, els anticopceptius o l’abortament, que xocaven amb els idearis de la societat conservadora de l’època. El fet de voler donar-ho tot per la seva família i per altra banda sentir-se realitzada, les cures i la conciliació laboral sempre van estar presents a la seva vida. Finalment troba la sortida amb la literatura, convertint-se en una de les autores més llegides al món amb 75 milions de còpies venudes dels seus llibres. 

La actriu Daniela Ramírez interpreta a l’escriptora a la sèrie i va ser l’encarregada de  presentar la marató a Barcelona. Va trobar-se davant d’un repte molt gran, fer un paper històric d’una dona que va voler conèixer l’equip de la sèrie però que no va participar de la producció. Així van poder accedir a arxius familiars de l’autora i apropar-se més al costat humà del personatge. Ramírez, al seu pas per Serielizados, va parlar de la la seva trobada “Isabel és pura energia, una dona que no es cansa de reinventar-se, d’exigir-se, de viure“. L’actriu va aprendre del seu personatge una gran llicó, “acceptar la vida tal com és, també els errors“. 

Aquesta vida excepcional ha estat adaptada a la pantalla per Jonathan Cuchacovich (guionista) i Rodrigo Bazaes (director). A Llatinoamérica s’ha estrenat a través d’Amazon Prime i als Estats Units a HBO Max. Aquí encara no té plataforma de distribució.