17.05.2022

Docs&Teens: Mirades integradores, al DocsBarcelona

AGENDA > 17.05.2022

Docs&Teens: Mirades integradores, al DocsBarcelona

El DocsBarcelona presenta les sessions gratuïtes dirigides a alumnes d’ESO i batxillerat amb l’objectiu de descobrir el cinema documental, alhora que altres realitats properes i d’arreu del món. Aquest 2022, les activitats del Docs&Teens seran presencials i online, i el focus serà la integració i normalització de la diversitat cultural i racial amb 4 títols a escollir.

Els títols que formen part del Docs&Teens d’aquest any són:

  • En el llindar de Coraci Ruiz, des d’un punt de vista autobiogràfic, la directora brasilera segueix la transició de gènere del seu fill adolescent Noah.
  • Els tomàquets escolten Wagner de Marianna Economou, on ens preguntem si els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner. 
  • El retorn, la vida després de l’ISIS d’Alba Sotorra, com perdonar les persones que van ser manipulades per ISIS? La dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat ens fa fer-nos preguntes difícils.
  • Com jo vulgui de Samaher Alqadi, la indignació de les dones egípcies -arran de les violacions en grup- va desencadenar grans protestes per defensar els seus drets. Un cop de puny al patriarcat amb la càmera convertida en una arma d’autodefensa.

Les projeccions es realitzaran de manera online a través de la Sala Virtual del Docs&Teens, la qual tindran accés tots els centres escolars sol·licitants entre els dies 16 i 27 de maig. En total, s’hi han inscrit 56 centres, entre els quals compten amb un públic potencial de 6.879 alumnes i 298 professors i professores. A més a més de les projeccions, l’alumnat comptarà amb la realització d’un col·loqui virtual per a cada pel·lícula que es realitzaran entre els dies 26 i 27 de maig, entre les 10 i les 12h. Les persones encarregades de conduir els col·loquis seran Pol Galofre, responsable al Centre LGTBI de Barcelona i assessor del col·lectiu Ficcial, per En el llindar, Paula Rivera, responsable de Lacoordi, per Els tomàquets escolten Wagner, Núria Millan de l’associació NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta a El retorn, la vida després de l’ISIS, i Meritxell Joan Rodríguez de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Fundació de Dones Euromediterrànies (TBC) per a Com jo vulgui.

Finalment, es portarà a cap una projecció especial de manera presencial, el dimarts 17 de maig a les 9:30h al Teatre del CCCB amb la projecció d’El retorn, la vida després de l’ISIS d’Alba Sotorra, amb la presència de la directora qui presentarà la projecció i participarà en el col·loqui posterior.

Col·loquis virtuals:

  • COM JO VUGLUI: Dijous 26 de maig a les 12h, col·loqui virtual amb Meritxell Joan Rodríguez del Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) / Fundació de Dones Euromediterrànies.
  • EN EL LLINDAR: Divendres 27 de maig a les 10h, col·loqui virtual amb Pol Galofre del Centre LGTBI de Barccelona, assessor del col·lectiu i activista trans.
  • EL RETORN: Divendres 27 de maig a les 12h, col·loqui virtual amb Núria Millán de Prevenció dels Extremismes Violents – Europa / NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta.
  • ELS TOMÀQUETS ESCOLTEN WAGNER: Dijous 26 de maig a les 10h, col·loqui virtual amb Paula Rivera tècnica a La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques (Lacoordi)