24.05.2022

“Descendents” al TERRA GOLLUT film festival

AGENDA > 24.05.2022

Descendents” al TERRA GOLLUT film festival

Descendents és una projecció que proposa el TERRA GOLLUT film festival com activitat que parteix del cinema com a eina transformadora de consciències per a tractar un tema molt present a la societat: les discriminacions que han d’afrontar molts catalans i catalanes pel seu origen cultural, racial o religiós. L’activitat consisteix en la projecció del film Descendents, un documental de Judit Aranda Moreno i Carlos Collazos Rodríguez realitzat el 2020 que mostra les adversitats viscudes per joves descendents d’immigrants i la seva capacitat de transformar aquesta realitat afegint valor a la diferència.

L’activitat va destinada a la ciudadanía en general a través de diverses sessions, però també es faran sessions especials a centres educatius de la comarca del Ripollès, a l’alumnat de secundaria. Temes com la immigració, la joventut, la interculturalitat i el foment de la convivència seran tractats amb la projecció i un cinefòrum posterior, que donarà a veu als i les espectadores de l’activitat i permetrà establir un diàleg entre el públic i el professional especialista. Els audiovisuals són una eina per sensibilitzar la societat i poder reflexionar sobre qualsevol fet i aquest n’és un d’important. L’activitat proposada vol contribuir a fomentar els valors humans imprescindibles per a reflexionar sobre la nostra societat.

A continuació, desglossem les diverses sessions que es realitzaran:

  • Dimarts 24 de maig de 2022, de 12h a 14h a IES Vall de Ribes, Ribes de Freser. Projecció i cinefòrum amb la presència de protagonistes i/o equip tècnic del film.
  • Dissabte 4 de juny de 2022, a les 21:30h a la Plaça del Carme a Olot. Projecció per a la ciutadania general amb la presència de protagonistes i/o equip tècnic del film. 
  • Dilluns 20 de juny de 2022, entre les 9h i les 14h a IES Cirviànum de Torelló, Torelló Projecció amb cinefòrum amb la presència de protagonistes i/o equip tècnic del film.