06.05.2022

Concurs de curtmetratges “Implica’t” del FIRE!!, a Acció>Cinema!

AGENDA > 06.05.2022

Concurs de curtmetratges “Implica’t” del FIRE!!, a Acció>Cinema!

El FIRE!! és la mostra internacional de cinema LGBT de Barcelona per excel·lència i aquest any, participa a Acció>Cinema amb dues activitats: el “Concurs Implica’t” i el seu Programa Educatiu FIRE!!, que ja és habitual en moltes edicions. En el concurs de curtmetratges “Implica’t” s’anima a l’alumnat a crear curtmetratges centrats en les temàtiques del festival, on el jurat seleccionarà els finalistes i el curt guanyador es projectarà al festival.

D’aquesta manera es pretén fomentar la creació de materials audiovisuals per part de les i els joves escolaritzats i de centres de lleure de Catalunya. De totes maneres, la importància del projecte no és tan el producte final, com tot el procés. En aquest s’ha d’implicar tant el professorat com l’alumnat i sobretot, fer recerca de temàtiques lligades a l’àmbit LGTBI+, a les llibertats individuals i col·lectives de les joves i els joves. Aquest any però, se centra la temàtica en la lgtbifòbia, que és una xacra que els i les joves han de patir en el seu procés de creixement i desenvolupament personal.

L’activitat es dirigeix a alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius, ensenyaments postobligatoris no universitaris i a el resultat final a la ciutadania general jove. L’alumnat podrà presentar els seus curtmetratges fins el dia 6 de maig a la web del FIRE!!. A partir d’allà, es realitzarà la deliberació del jurat, que donarà una resposta dels curts guanyadors a principis de juny. Durant l’edició del FIRE!! 2022, del 9 al 19 de juny, es podràn veure doncs els curtmetratges guanyadors.  El jurat estarà format per membres del Casal Lambda, així com també amb persones vinculades a l’educació, al cinema professional i a organitzacions de lluita contra les violències. 

Ep! Si formes part de l’alumnat d’un centre educatiu pren atenció als requisits que ha de tenir el vostre curt: 

 • 5 minuts de durada màxima.
 • Han de ser inèdits i realitzats durant el curs 2021-2022.
 • Format AVI o MP4.
 • Format del lliurament: llapis USB (pendrive) o WETRANSFER al mail concurscurts@lambda.cat.
 • Idioma: qualsevol idioma de l’Estat Espanyol, en qualsevol cas, amb subtitulat català. 
 • El curt ha d’incloure uns crèdits inicials i uns crèdits finals amb el lema “Implica’t no et quedis al marge!”.
 • El curt ha d’anar amb dos documents adjunts: informació bàsica del curt i del centre, una carta del centre educatiu i una carta signada per les persones participants responsables del projecte, amb fotocòpies dels DNI. 

Ara bé, tot concurs ha de tenir el seus premis. Quins seran?

 • El curtmetratge guanyador es projectarà en el transcurs la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià (lgtbi) “Fire!!”, del 2022.
 • Un premi d’una tarja regal de la FNAC valorada 400€ per a l’equip del curt guanyador i 500€ pel centre educatiu.
 • Material bibliogràfic i audiovisual de temàtica LGTBI pel centre al qual pertany l’equip guanyador. Serà una aportació de les llibreries Cómplices i Antinous.
 • Diploma, amb el reconeixement del premi, dirigit al centre educatiu, casal o entitat que avali el projecte.
 • I més! 

Com diria el FIRE!!, no et quedis al merge i participa en el “Concurs de Curtmetratges Implica’t” integrat dins d’Acció>Cinema!