30 març 2024

Col·loqui al Moritz Feed Dog

NOTÍCIES > 30.03.2024

Col·loqui al Moritz Feed Dog

Del 20 al 24 de març el Moritz Feed Dog, festival de cinema documental de moda, ha realitzat a banda de les projeccions diverses activitats paral·leles.
En el marc d’Acció>Cinema, el dia 23 de març tenir lloc l’acte Les vides que vestim: Injustícies i alternatives.

El festival va programar un documental crític sobre la indústria de la moda: The Story of a Panty and Those Who Make It, Stéfanne Prijot (Bèlgica). Els detalls del procés de fabricació d’unes calces senzilles ofereix una mirada reveladora sobre com és la vida dels qui treballen a l’ombra de la indústria tèxtil.

Després del documental es va fer un diàleg per posar en joc diverses qüestions: quin és el preu humà i mediambiental del nostre consum excessiu? quina correspondència hi ha entre el preu assequible d’una peça i cost real de la producció? A la xerrada, alguns representants d’entitats i dissenyadores de moda que treballen en alternatives sostenibles van explicar alternatives més justes per a les persones que les fabriquen i per a tots.
Hi van participar: Miriam Ponsa, dissenyadora; Judith Talvi de la campanya #RobaNeta i Setem;  María Fernández de Lacoordi i Vicenç Margalef, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Amb la moderació de Josep Pagà, professor de BAU.