AGENDA > 18.05.2022
“Ciutadania Crítica” al Festival Wallay, un conjunt de 5 activitats diferents
El conjunt d’activitats proposades pel Festival Wallay per Acció>Cinema persegueix generar diàlegs entre artistes, narratives i visions d’Àfrica, d’una banda, i la ciutadania barcelonina, de l’altra. L’objectiu és establir vincles amb el públic general, entitats socials i ciutadanes. En total presenta 5 activitats diferents que comencen a partir d’aquest mes de maig i s’allargaran amb sessions diverses durant tot el 2022. Les activitats són “Veus africanes”, “Veus Wallay, converses temàtiques”, “Dansa i debat”, “Wallay! al barri” i “Wallay a l’aire lliure”.
Les temàtiques tractades a les activitats giren a l’entorn de la prevenció de violències i garanties de no repetició, l’educació al desenvolupament, la importància de l’esport, els drets d’un medi ambient saludable, i l’educació per al desenvolupament. Tant els films seleccionats, com les persones convidades a participar en els debats i activitats paral·leles contemplen la perspectiva de gènere de manera transversal i natural. Dins del grup de treball que organitza el Festival Wallay! es tenen en compte especialistes en gènere i Àfrica que vetllen per evitar que s’incorpori una visió neocolonialista i occidentalitzada de la perspectiva de gènere si no ans al contrari, respectuosa i contextualitzada.
Les Veus Wallay i les converses temàtiques proposen un debat sobre els rols de gènere al voltant d’una pel·lícula seleccionada en cada una de les sessions. Cada projecció comptarà amb la presentació d’un especialista en la temàtica seleccionada. Les pel·lícules seran T-Junction d’Amil Shivji, Guled & Nara, The Gravedigger’s Wife de Khadar Ahmed i Zinder d’Aicha Macky, Mandabi d’Ousmane Sembène i Faya Dayi de Jessica Beshir.
Els horaris són els següents:
Dia 18 de maig a les 20:00h a Filmoteca de Catalunya amb la projecció T-Junction a la Inauguració del Festival Wallay! amb presència de Berenice Hahn (Madagascar) i Aissata Ouarma (Burkina Faso).
Dia 19 de maig a les 19:30h i 21 de maig a les 19:30h a Filmoteca de Catalunya amb la projecció de Guled & Nara, The Gravedigger’s Wife i Stay Up amb presentació d’Aissata Ouarma (Burkina Faso).
Dia 20 de maig a les 20:00h a la Filmoteca de Catalunya amb la projecció de Zinder amb presentació de Berenice Hahn (Madagascar)
Dia 22 de maig a les 16:30h i 25 de maig a les 10h a la Filmoteca de Catalunya amb la projecció de Mandabi amb presentació.
Dia 24 de maig a les 16:30h a la Filmoteca de Catalunya amb la projecció Faya Dayi amb presentació.
Podeu trobar més informació a: https://www.filmoteca.cat/web/es/node/46702
“Veus africanes”, proposa una masterclass amb el director Rasselas Lakew, del film L’atleta. La trobada, girarà entorn de l’educació per al desenvolupament i la importància de la realització de l’esport saludable. Serà una activitat destinada a la ciutadania general i a l’alumnat universitari. Properament disposarem de més informació, però la realització de l’activitat no està prevista fins a l’octubre.
“Wallay a l’aire lliure.” és una altra activitat que proposa una immersió musical al continent africà, a través de sessions de DJ’s, on es faran les “píndoles musicals” prèvies a les projeccions de l’Institut Français. També aniran acompanyades d’un tast de gastronomia africana. El proper 28 de maig a l’Institut Français a partir de les 18h, podràs gaudir de l’activitat i, a més a més, de dues projeccions: Black Barbie de Comfort Arthur i Keteké de Peter Sedufia. Comptarem amb una presentació del primer director.
“Dansa i debat” és una activitat que consta d’una activitat formada per una actuació de i un tast gastronòmic al pati de l’Institut Français. Posteriorment, es visionarà el film L’oei du cyclone, una producció de Burkina Faso sobre els infants que exerceixen de soldats del cineasta Sékou Traoré. L’activitat es durà a terme el proper de 30 maig a partir de les 18h a l’Institut Français, amb presentació de Luis Marques.
Finalment, es durà a terme l’última activitat “Wallay! al barri” amb la projecció de SUPA MODO de Likarion Wainaina, una pel·lícula de Kenia, que tracta sobre el càncer infantil i com hi fan front diversos membres de la família, la seva comunitat. Una reflexió en format de superherois i magia, de com diferents persones gestionen la malaltia d’un ésser estimat. Al Centre Cívic La Barraca (La Sagrera), el proper divendres 3 de juny, a les 18h.