29.01.2022

Cinemes d’Àsia a l’Asian Film Festival Barcelona

AGENDA > 29.01.2022

Cinemes d’Àsia a l’Asian Film Festival Barcelona

El certamen de cinema asiàtic d’autor vol apropar al públic nacional produccions de diferents cultures i ètnies que encaixen dins d’Acció>Cinema: propostes compromeses, que donen a la reflexió i amb una visió global. Ens presenta el seu programa anomenat “Cinemes d’Àsia”, genera un recorregut itinerant amb una gran varietat de gèneres i directors.

Podrem veure totes les propostes a les seus següents, al llarg dels mesos de gener i febrer: CINEBAIX de Sant Feliu de Llobregat del 29 al 31 de gener, CINE TRUFFAUT de Girona (dates pendents), CINEMA RAMBLA DE L’ART de Cambrils, Tarragona (dates pendents) i CINE CLUB AKIRA de Sant Pol de Mar el 6 i el 20 de febrer.

A causa del gran abast geogràfic del festival, l’AFFBCN ha volgut col·laborar a l’hora de donar veu a directores i narratives que intenten visualitzar les situacions actuals de les dones en societats tan diverses com les de l’Afganistan, Índia, Iran, Kazakhstan o Hong Kong. A més de l’àmplia participació de directores i productores dones, es vol donar encara més visibilitat a les seves produccions dedicats a l’erradicació i disminució de les desigualtats de gènere en els països presents al projecte.

Els sis títols seleccionats són els següents:

  • En primer lloc trobem My Childhood My Country, de Phil Grabsky i Shoaib Sharifi, una història d’iniciació enregistrada durant 20 anys en un dels racons més conflictius del planeta. 
  • Unboxing Girl, del director coreà Soo-jung Kim, explica la història de Young-jin, que no aconsegueix un ascens per ser dona, però el seu company ho obté sense esforços. Tots dos s’acosten alhora que s’allunyen al terreny laboral. 
  • Des de la India arriba The Great Indian Kitchen, de Jeo Baby on després del seu matrimoni una dona lluita per ser la dona submisa que el seu marit i la seva família esperen que sigui. 
  • The Badger, de Kazem Mollaie és la història d’una dona de 40 anys anomenada Soodeh Sharifzadegan que s’enfronta a un estrany incident just abans del seu segon matrimoni. 
  • El director japonès Soushi Matsumoto presenta Around The Table, el relat que presenta un estiu d’autodescobriment per a la jove Yuko, atrapada entre intentar estar a l’altura del llegat de la seva famosa i elegant mare i descobrir el seu propi camí. 
  • Per acabar, podrem gaudir de Running To The Sky, dirigida per Mirlan Abdykalykov que explica la història de Jekshen, un jove i excepcional corredor de 12 anys al qual intentaran convèncer que participi en una carrera que podria canviar per sempre la seva vida.

Resum:

  • CINEBAIX de Sant Feliu de Llobregat (29, 30 i 31 de gener)
  • CINE TRUFFAUT de Girona (dates pendents)
  • CINEMA RAMBLA DE L’ART de Cambrils, Tarragona (dates pendents)
  • CINE CLUB AKIRA de Sant Pol de Mar (6 i 20 de febrer)