12 abr. 2022

Quatre recomanacions del canal de l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament a FilminCAT!

NOTÍCIES > 12.04.2022

Quatre recomanacions del canal de l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament a FilminCAT!

Coincidint amb el Dia Mundial contra l’Esclavitud Infantil, 16 d’abril, des d’Acció>Cinema volem recomanar quatre pel·lícules molt interessants que hem recuperat del canal de l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament a FilminCAT. Els films escollits no estan directament relacionats amb l’esclavitud infantil, però tracten temàtiques que indirectament podrien estar relacionades, com ara la immigració infantil, els problemes laborals dels i les joves emprenedores i l’explotació laboral, temes relacionats amb les activitats i les projeccions d’Acció>Cinema, que et faran reflexionar sobre l’entorn de manera local i global. A més, tres d’ells (excepte Welcome) han passat per alguna edició del DOCS Barcelona. Totes disponibles a Filmin.cat

Welcome (Philippe Lioret, 2009) és un drama que narra la història de Bilal, un jove de 17 anys del Kurdistan iranià que creua dos continents per reunir-se amb la seva núvia recentment emigrada a Anglaterra. Però el seu viatge es veu bruscament interromput quan a França l’impedeixen creuar el Canal de la Manxa. El jove decideix llavors travessar-lo nadant i comença a entrenar-se a una piscina municipal, on coneix al Simon, un professor de natació i que ho arriscarà tot oferint protecció al Bilal.

Disponible a Filmin.cat

#infancia #adolescencia #inmigració #dretshumans #refugiats #juventut 

Ouaga Girls (Theresa Traore Dahlberg, 2017): Un grup de joves de Burkina Faso estudien a una escola de noies per convertir-se en mecànics de cotxe. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i les expectatives de la societat que les envolta sobre què ha de ser una dona. Una història que parla sobre trobar el teu propi camí entre opinions, pors i les expectatives dels altres, entre mig camí de la transició entre la vida d’estudiant adolescent a la vida adulta.

Disponible a Filmin.cat

#juvenil #feminisme #educació #dretshumans #empoderament

Machines (Rahul Jain, 2017): Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de la Índia. Un film documental basat en curtes converses entre el director i els treballadors, que van més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.

Disponible a Filmin.cat

#esclavitud #denúnica #desigualtat #dretshumans #mónlaboral #juventut 

Sonita (Rokhsareh Ghaem Maghami, 2015): Un retrat fascinant d’una noia en plena explosió creativa, que contrasta amb la manca de llibertats de la societat on li ha tocat viure. Amb el seu esperit jove, la Sonita defensa el seu somni de convertir-se en cantant de rap, malgrat la forta oposició de la seva família, que la vol casar a canvi de 9.000 dòlars. A través de les seves cançons i videoclips de baix pressupost descobrim una artista carismàtica, decidida a parlar de la dura realitat que l’envolta amb una honestedat colpidora. Com pot alliberar-se d’un entorn repressiu i viure la vida que desitja? 

Disponible a Filmin.cat

#feminisme #volenciadegènere #denúncia #dretsuniversals