30 nov. 2022

Activitats d’Acció > Cinema dins del REC

El Rec, Festival Internacional de Cinema de Tarragona,  programa i acull un conjunt d’activitats del projecte Acció>Cinema per seguir reforçant la connexió entre el món de la cooperació i l’audiovisual i impulsar el treball conjunt dels respectius professionals:

Projecte Educatiu Mira’m

LA MATERNAL – (Premi Millor interpretació Festival San Sebastián)

Dijous 3 de desembre a les 19:00h
Auditori CaixaForum
C/ Cristòfor Colom,2. Tarragona
Entrada: 6€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carla té catorze anys i és una jove desafiant i rebel. Viu en un antic restaurant de carretera amb la seva mare soltera, mentre es peta les classes i passa el temps amb el seu amic Efrain. Quan l’assistenta social s’adona que està de cinc mesos, arribarà a “La Maternal”, un centre per a mares menors d’edat com ella, amb les que compartirà el seu dia a dia.Un grup de joves actrius absolutament genuí, unes històries personals que corprenen i una recerca acurada sobre aquestes realitats que traspua en totes les línies de guió, són les cartes guanyadores que la directora de “Las niñas” presenta a la seva segona pel·lícula. Pilar Palomero tracta al grup de joves intèrprets amb tendresa i proximitat, introduint diverses temàtiques de manera subtil, fent-nos partícips de les vivències d’aquestes joves lluitadores, còmplices de les múltiples maneres de prendre cura, en la que és, des d’ara mateix, un dels films espanyols més corprenedors dels últims anys.

Gran REC

FRANCESCA I L’AMOR – (La projecció comptarà amb la protagonista, Francesca Llopis)

Dimarts 6 de decembre a les 12:00h
Teatret del Serrallo
Entrada: 6,5€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Francesca és una artista plàstica de Barcelona que viu la vida com el seu art: amb absoluta llibertat, a través de l’experimentació i esperit juganer. Quan la seva filla Djuna deixa casa seva per anar a viure a Berlín, Francesca s’embarca en un viatge per saber qui és i que necessita en aquest nou estadi de la seva vida, més enllà del que s’esperi d’ella, i d’una dona de la seva edat. El primer pas, obrir-se un compte a Tinder.

La intrèpida Alba Sotorra —vella amiga del festival— s’allunya aquest cop de conflictes globals per anar a una historia més íntima i pròxima, però no menys profunda. A través de la complicitat de la seva amiga Francesca, Sotorra proposa qüestions sobre l’elecció lliure de ser un mateix, el pes de la societat que ens envolta o el paper de la dona en la societat actual, més enllà dels rols de mare i parella. Un bonic i tendre retrat humà de com es configura qui som i ser capaços de traçar el nostre propi camí.

 

SOMEWHERE OVER THE CHEMTRAILS – (Estrenada a Espanya i al Festival de Berlín)

Dimarts 6 de decembre a les 12:00h
Teatre Metropol
Entrada: 6,5€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El maldestre Standa i el recent vidu Bronya són bombers voluntaris a la campanya txeca, on gaudeixen d’una vida sense sobresalts. Tot canvia quan una furgoneta irromp en meitat de les festes de Pasqua, i sense que ningú se n’adoni, el conductor fuig de l’escena. “Ha estat un atac terrorista” crida el poble, i l’ambient festiu ràpidament es converteix en una atmosfera de por, odi i desinformació.

Narrada amb fermesa, i rítmicament persuasiva, Adam Koloman se les enginya per a, des del microcosmos d’un petit llogaret txec, retratar el món sencer. Amb una mirada honesta i directa sobre els mecanismes del racisme i l’exclusió, atresora un gran amor pels seus personatges per a mostrar amb humor les febleses humanes, en les quals ens veurem reflectits. Una aparentment senzilla posada en escena, i uns certs ressons de Kaurismaki i Andersson, fan de “SOMEWHERE OVER THE CHEMTRAILS” una comèdia humanista sobre la por, els prejudicis i la caparrudesa, que segur us arrencarà més d’un somriure.