20 març 2024

Activitats Acció>Cinema al Brain Film Fest

NOTÍCIES > 20.03.2024

Activitats Acció>Cinema al Brain Film Fest

Durant la 7a edició del Brain Film Fest que ha tingut lloc del 13 al 17 de març al CCBB, s’han portat a terme diverses activitats en el marc d’Acció>Cinema

El 15 de març, es va projectar projectar Àma Gloria, de Marie Amachoukeli-Barsacq (França), un film d’una gran tendresa que relata el darrer estiu que Cléo passa amb la seva mainadera capverdiana Gloria, abans que aquesta retorni al seu país per tenir cura dels seus propis fills. 

Després de la projecció, es va fer un col·loqui per abordar les diverses qüestions plantejades a la pel·lícula en relació a les cures, la consciència colonial, les dinàmiques econòmiques i emocionals, etc. Hi van participar: Paula Evangélica Santos Claros de Asociación Mujeres Migrantes Diversas; Emilio Romero Boticario d’Intered Catalunya  i Clàudia Arribas de Bruna cooperativa audiovisual

Durant el cap de setmana del festival, els dies 16 i 17 de març, es van realitzar dos tallers. El primer, destinat a públic adult: Descodificar els prejudicis inconscients a la gran pantalla i més enllà. Impartit per Sam Hernandez; neurocientífica cognitiva i biopsicòloga; va tractar sobre els prejudicis inconscients a la gran pantalla i a l’audiovisual per fer-nos conscients de les inclinacions ocultes que configuren la nostra realitat. A través d’exemples quotidians i el seu impacte en la presa de decisions diaries es van donar estratègies per detectar-los i mitigar-los. 

El diumenge, es va fer el segon taller, aquest dedicat al públic infantil amb un gran èxit de participació! Al taller Que ens emociona? Dibuixem l’altra banda de la pantalla, l’artista visual Martina Rogers, va realitzar un taller d’stop-motion a partir de la projecció del curtmetratge Ten minutes older on els infants van crear un petit film col·lectiu expressant les seves emocions a través del dibuix.