21.11.2021

“Stop Filming Us” a L’Alternativa

AGENDA > 21.11.2021

Stop Filming Us a L’Alternativa

L’Alternativa Fest comença la seva 28a edició a partir del 15 de novembre i fins el 5 de desembre amb dues propostes d’activitats emmarcades dins d’Acció>Cinema: el projecte The Purple Meridians i la projecció del documental Stop Filming Us.

El proper 21 de novembre, amb motiu del 50è aniversari de Metges Sense Fronteres, es projectarà el documental Stop Filming Us, dirigit per Joris Postema. El film reflexiona sobre les possibilitats que un cineasta occidental mostri quelcom “de veritat” quan filma la vida a la República Democràtica del Congo, i es planteja si, de manera contrària, les bones intencions només porten caos i frustració als habitants del país.

Posteriorment a la projecció es farà un debat sobre les problemàtiques de representació del sud global des del punt de vista dels països occidentals i sobre com pot servir la imatge per afavorir certs interessos depenent de què i com es mostri, sense que això s’aproximi necessàriament a la realitat.

La projecció del documental i el debat posterior neixen a iniciativa del projecte EnfocAH de Metges Sense Fronteres, que vol posar el focus en temes que la informació d’actualitat sovint deixa de banda. Es tracta d’un acte en col·laboració amb Metges Sense Fronteres, Debats CCCB i la Fundació Photographic Social Vision.

“Stop Filming Us” a L’Alternativa

Diumenge, 21 de novembre, 18h 

CCCB

Inscripció gratuïta