21.12.2021

Acció>Cinema i El Dia Més Curt, també al Curtcircuit 33!

AGENDA > 21.12.2021

Acció>Cinema i El Dia Més Curt, també al Curtcircuit 33! 

El Curtcircuit 33, l’espai divulgatiu de curtmetratges al Canal 33, projectarà el proper 21 de desembre una sessió especial que combinarà curtmetratges d’activitats que s’han projectat dins d’Acció>Cinema.

L’objectiu d’aquest és mostrar el cinema transformador, divers i compromès amb les problemàtiques actuals que afecten tant a nivell local com global les quals reivindica Acció>Cinema i El Dia Més Curt. Els curts que representen aquests dos projectes també representen els valors que defineixen l’essència de la iniciativa audiovisual a favor dels drets humans i la importància del format curt.

A continuació, us detallem cada un dels curts que es projectaran el proper 21 de desembre al Curtcircuit 33:

  • Masel Tov Cocktail, d’Arkadij Khaet i Mickey Paatzch: una producció alemana que es projectarà en versió original i amb subtítols en català. Els Ingredients del còctel Mazel Tov són els següents: 1 jueu, 12 alemanys, 50 ml. de cultura de la memòria, 30 ml. d’estereotips, 2 culleradetes de patriotisme, 1 culleradeta d’Israel, 1 falàfel, 5 pedres de topada i una mica d’antisemitisme.
  • Avec le Do de la Cuillère, de Lucas Ancel: des de França ens arriba aquest curt sense diàlegs que narra a una jove que es troba sola a la cuina d’un restaurant al bany, aclaparat pels plats. Però la música sonora exòtica de la pica li permetrà fugir de la monotonia i l’avorriment d’aquest moment.
  • Bless you de David Barlow-Krelina: tothom es posa malalt de tothom. Però les coses es tornen molt dolentes quan et poses malalt de tu mateix. Un curtmetratge sense diàlegs, una producció polonesa ràpida i fulgurant.
  • All Inclusive de Corina Schwingruber: un documental experimental suís que ens descriu una situació. Un entrenament al solàrium, una fila de conga al menjador, una sessió de fotos amb el capità o un concurs de bellesa per a totes les edats: la diversió està assegurada durant tot el dia en un creuer, mentre sures amb la teva habitació d’hotel. Les fortaleses de vacances marineres s’han posat de moda i els negocis estan en auge. Després de l’estela del vaixell, ens quedem amb un munt de records digitals i un núvol de fums d’escapament a l’horitzó.
  • Ruby de Michael Creagh: és senzillament “un curtmetratge sobre regals d’aniversari d’amor, mort i merda.” Des d’Irlanda ens arriba aquest curt que es podrà veure en versió original amb subtítols en català.
  •  Finger Night de Mara Joly: ens tornarem a retrobar amb aquesta delicada ficció canadenca on ens presenten a en Paul, que és una mà. En Paul rebrà una trucada una nit. Com ho farà?