11 juny 2024

Veus Wallay!

NOTÍCIES > 17.06.2024

Veus Wallay!

Del 6 al 16 de juny s’ha celebrat a Barcelona la VII edició del Wallay! Festival de cinema africà de Barcelona.
Les Veus Wallay! han tornat a ser les protagonistes de les activitats proposades pel festival dins el programa Acció>Cinema amb l’objectiu de generar diàlegs entre els cineastes i les seves mirades d’Àfrica i la ciutadania.
En aquesta edició le veus protagonistes han estat les de Nganji Mutiri, Bernadette Vivuya i Babatunde Apalowo. Aquest darrer ha presentat All the Colors of the World Are Between Black and White, en dues sessions. Una a la Filmoteca de Catalunya i la segona a l’Institut Francès com a acte de clausura del festival i en co-programació amb la Mostra FIRE. A banda del diàleg amb el cineasta per abordar qüestions d’identitat i homosexualitat a Lagos, la projecció ha estat acompanyada d’una vetllada musical d’afrobeat a càrrec del grup Vadoo i el col·lectiu Abarka hi ha aportat l’espai gastronòmic.

Una altra sessió destacada del festival, ha sigut la projecció de Stop filming us but listen, de Bernadette Vivuya i Kagoma Twahirwa. La pel·lícula és un remuntatge del material filmat pel director Joris Postema al 2020 i presentat amb el títol de Stop Filmimg Us.
La nova versió de Vivuya vol deconstruir la mirada colonial i acabar amb els estereotips envers l’anomenat sud global. El diàleg posterior amb la cineasta congolesa va estar acompanyat per Rahmata Dem Njie activista cultural del col·lectiu Radio Magazine Africa.
Podeu trobar més informació del film i de la mirada que reivindica Bernadette Vivuya al següent article.