19 jul. 2024

Sessions del TRANSHUMANT arreu del territori

NOTÍCIES > 20.07.2024

Sessions del TRANSHUMANT arreu del territori

El Festival Transhumant, durant els mesos de juny i juliol ha portat arreu del territori català diverses activitats en el marc del projecte Acció>Cinema.

El mes de juny, el van començar amb el cicle de Cinema a les residències que va recórrer diversos municipis del Ripollès.
Es projecten el film turc, rodat al Kurdistan, ‘La pesada càrrega’ i el film català ‘Roques’. Dues pel·lícules que connecten generacions amb històries del passat a través dels oficis rurals de països del nord i sud global. Els diàlegs posteriors van estar acompanyats per la Creu Roja del Ripollès.
Hi han participat residències dels següents municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser, Campdevànol i Camprodón.

Durant el juliol, el festival ha continuat itinerant amb sessions nocturnes de cinema a la fresca per diferents municipis del Barcelonès i Maresme. Les projeccions han estat acompanyades per diverses ONG que han participat dels diàlegs donant la seva mirada.
S’han projectat:
Indestructibles (José Bautista, Alfons Rodríguez i Xavier Aldekoa, 2022) i els curts Aprenent del nord de Ghana. Acompanya el diàleg el productor dels curts Rashid Abudbakar Iddrisu (CEDHA) i l’ONGD Projecte Tabassaye. 12 de juliol, Badalona.
Staff only – El viatge de la Marta (Neus Ballús, 2019) i diàleg posterior amb la participació de la ONGD Projecte Tabassaye. 19 de juliol, Vilassar de Mar.

Les projeccions no s’aturen i durant l’agost i setembre, n’hi haurà més! Tota la informació, la trobeu aquí.